International

Paianjenii au invaluit in panze un intreg oras din Australia (Galerie FOTO)

Publicat: 08 mart. 2012
Oamenii au evacuat locuintele inundate din Wagga Wagga, regiunea New South Wales, Australia, insa unii localnici au ramas pe loc si au reconstruit – paianjenii.
Campurile din jurul zonelor inundate au fost acoperite de valatuci de panza de paianjen, scrie Sydney Morning Herald. Este vorba despre un anumit tip de paianjen, care traieste pe sol, explica arahnologul de la Muzeul din Queensland, Owen Seeman.
Intr-o incercare de a scapa din apele in crestere, paianjenii s-au urcat pe firele de iarba si au tesut sute de metri de panza, in speranta ca o pala de vant va umfla panza si ii va duce intr-un loc sigur. 
„Ce vedem acum este rezultatul tuturor incercarilor lor esuate de a pleca”, spune Seeman. Expertii sunt insa de acord ca acest comportament este neobisnuit, intrucat, in general, este adoptat doar de paianjenii tineri, care se indeparteaza astfel de locul de nastere, si nu de intregi populatii de paianjeni adulti, mai ales ca acest tip de paianjeni nu traieste in colonii, ci izolat.
Ploaia din ultimele zile contribuie si ea la fenomenul spectaculos: panzele de paianjen sunt mai lipicioase, asa ca mai multe insecte si gandaci sunt prinsi in capcana. In plus, din cauza picaturilor de apa, panza e mai vizibila.

sursa: ziare.com 

Adauga un comentariu