News Flash:

Patru sute de milioane Euro asteapta sa fie cheltuite

3 Septembrie 2004
509 Vizualizari | 0 Comentarii
•Cele doua masuri au un buget national insumat la 400 de milioane Euro •Pentru o noua masura, silvicultura, presedintele CJ, Lucian Flaiser, a anuntat ca va cere o lista cu zonele care trebuie sa fie reimpadurite

Directorul Agentiei Regionale SAPARD Iasi a prezentat ieri doua masuri mai putin cunoscute in judetul Iasi. Este vorba despre masurile 3.1 si 3.4 din cadrul programului SAPARD. Masura 3.1 are un buget, pe plan national, de peste 150 de milioane Euro si are ca domeniu investitiile in exploatatii agricole, in timp ce masura 3.4 are un buget de 250 de milioane Euro si este axat pe dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative. "Am prezentat ieri doua masuri, care au deja doua proiecte la Iasi, unul la Tiganusi, legat de o achizitie de utilaje agricole, si unul la Targu Frumos, care are ca scop infiintarea unei plantatii", a declarat ieri Teodor Robu, directorul Regionalei SAPARD. Scopul operational al masurii 3.4 este de a sustine activitatile agricole din mediul rural, prin sprijinirea serviciilor specifice, sprijinirea activitatii tinerilor si femeilor, precum si mentinerea si dezvoltarea activitatilor mestesugaresti traditionale. Proiectele acestei masuri, spre deosebire de celelalte, sunt considerate a fi investitii generatoare de venituri. Atat la masura 3.1, cat si la masura 3.4 pot beneficia de finantare producatorii agricoli, proprietarii individuali de paduri, persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale, societatile agricole, societatile comerciale cu capital integral privat, precum si asociatiile fara scop patrimonial (non-profit), insa doar pentru infiintarea si dotarea cercurilor de masini agricole. O alta masura a programului SAPARD, silvicultura, va fi lansata la inceputul anului 2005. In vederea lansarii acestei noi masuri din cadrul programului SAPARD, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Lucian Flaiser, a anuntat ieri ca va lua legatura cu conducerea Romsilva pentru a efectua o evidenta a tuturor zonelor impadurite si a zonelor care trebuie impadurite. Este vorba de masura 3.5, masura prin care consiliile locale, agentii economici si persoanele juridice pot beneficia de finantari pentru a impaduri sau a reimpaduri anumite suprafete de teren. Aceasta masura a SAPARD se va derula prin Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. "De asemenea, aceasta masura finanteaza si construirea de drumuri tehnologice, pentru transportul puietilor. Imediat dupa ce vor putea fi accesate fonduri prin aceasta masura a SAPARD, ne vom apuca si noi de treaba", a precizat ieri Lucian Flaiser.
Gelu JIREGHIE
Tudor LEAHU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015417 (s)