Remedii naturiste

Plante care cresc rezistenta organismului la stres

Publicat: 05 ian. 2011
7

Fiecare dintre noi raspundem diferit la stres, iar medicina recunoaste stresul intens si/sau de lunga durata ca pe o cauza importanta a imbolnavirilor de tot felul. In lupta cu stresul, s-au impus metode precum acupunctura, meditatia, relaxarea prin respiratie, muzica, hipnoza, exercitii fizice, masajul clasic si altele.

Un efect excelent in fortifierea organismului si cresterea rezistentei la stres il au insa si plantele medicinale. Iata cateva dintre acestea:

1. Planta unghia-gaii (Astragalus Glycyphyllus) ajuta sistemul imunitar si creste capacitatea de adaptare a organismului la stres. Se recomanda 500 mg o data sau de doua ori pe zi.

2. Radacina de lemn dulce este cea mai eficienta in reglarea productiei de cortizol si in acelasi timp contribuie la relaxarea si refacerea glandelor suprarenale, actionand impotriva eliberarii hormonilor de stres. Mod de preparare: macerat jumatate de lingurita la 200 ml de apa. Se beau 200 ml de macerat in cursul zilei.

3. Ginsengul siberian si ginsengul chinezesc imbunatatesc tonusul si functiunea glandelor suprarenale, ajutand la echilibrarea secretiilor hormonale, implicit a hormonilor de stres. Foarte multe studii efectuate de specialisti dovedesc ca ginsengul reprezinta o foarte buna protectie impotriva efectelor stresului fizic si mental. Atentie: Nu folositi ginseng chinezesc (panax) daca aveti tensiunea crescuta.

Citeste si:

Testul medical care-ti spune cat este de stresat

Greutatea te streseaza? Dieta severa amplifica hormonii stresului

Esti stresat, nervos? Bea o cana cu ceai de Floarea Pasiunii

 

Adauga un comentariu