Eveniment-Social

Politistii ieseni s-au intalnit cu 800 de elevi de la Tibanesti

Publicat: 08 apr. 2015
1
La data de 7 aprilie 2015, intre orele 09:00-13:00, politistii din cadrul Postului de Politie Tibanesti au organizat si desfasurat activitati educativ-preventive incadrul Programului de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, precum si in cadrul programului educativ Scoala Altfel„.
In intervalul orar 09:00 – 11:00, la sediul Caminului Cultural Tibanesti  au participat elevii din clasele V-VIII, precum si cei din clasele IX-XII din cadrul Liceului Tehnologic „P.P.Carp”-Tibanesti. Tematica abordata a vizat educatia rutiera, siguranta personala a minorului si prevenirea faptelor comise cu violenta. Au fost prezentate elevilor materiale video educative pe diverse teme(siguranta pe internet, educatie rutiera, absenteism scolar si delincventa juvenila). Elevilor din clasele a XI – XII, le-au fost prezentate conditiile de admitere in institutiile de formare din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) avand ca scop promovarea profesiei de politist in cadrul campaniei Politiei Romane „Si TU poti deveni politist”, totodata acestora fiindu-le inmanate pliante cu aceasta tematica. Beneficiarii acestei activitati au fost 450 de elevi si 27 de cadre didactice.
In intervalul orar 11:00 – 13:00, la Scoala Gimnaziala Glodenii-Gindului, din com. Tibanesti, au fost organizate activitati preventive la care  au participat 180 de elevi din ciclul primar, 150 de elevi din ciclul gimnazial si 21 de cadre didactice. Au fost prezentate elevilor materiale video educative pe diverse teme: siguranta pe internet, educatie rutiera, absenteism scolar si delincventa juvenila. Au fost aplicate elevilor chestionare pe linie de circulatie rutiera si li s-au inmanat diverse pliante si ghiduri de buzunar.
Adauga un comentariu