News Flash:

Show-business lamentabil in capitala Moldovei

13 Februarie 2001
1541 Vizualizari | 0 Comentarii
Batalia Oscarului la Iasi

•Vanzoleala din Prefectura nu poate fi descrisa in cuvinte •Capetele cad cu iuteala fulgerului o data cu vantul schimbarii •Cele mai profitabile directii descentralizate vor avea conduceri nou-noute •Pentru linistirea oarecum a spiritelor navalnice din partidul de guvernamant - si nu numai - vom publica integral lista directorilor care urmeaza a fi nominalizati de catre conducerea Prefecturii iesene

Saptamana aceasta a debutat cu un adevarat uragan in Prefectura Iasi. Intocmai ca la Premiile Oscar, pentru conducerile serviciilor descentralizate si ale unor filiale de regii nationale au fost nominalizate persoane din staff-ul partidului de guvernamant. Aplicand strategiile cu care ne-a obisnuit deja, PDSR a asteptat cateva saptamani pana cand s-a definitivat lista pe plan local, urmand ca ministerele sa numeasca in functii. Nominalizatii trec prin mai multe "furci caudine" pana sa ajunga la inaltimea asteptarilor celor care-i propun. Cu 40 de zile inainte de marele festival al filmului mondial pe malul Bahluiului, Premiile Oscar au inceput insotite de emotii si maziliri deosebit de spectaculoase.

Politia va fi decapitata

Lista pe care a anuntat-o ieri prefectul Corneliu Rusu Banu aduce lucruri noi pe scena influentelor din judetul Iasi. O lovitura uluitoare a fost decapitarea Inspectoratului de Politie, la conducerea caruia va fi adus generalul Adrian Nenu in locul colonelului Mircea Artenie. "Pentru o mai mare siguranta a celor care merg pe strada, o mai mare siguranta a celor care fac o afacere in judetul Iasi si o mai mare siguranta a proprietatii, l-am propus pe generalul Adrian Nenu. E necesar sa schimbam optica Inspectoratului de Politie care trebuie sa munceasca alaturi de noi. Trebuie luate masuri deosebite. Din cele ce am constatat pana in prezent, ma declar nemultumit de activitatea prestata de colonelul Mircea Artenie. Nu pot sa-i spun ce-i reprosez, dar doresc sa fac o schimbare", a declarat Corneliu Rusu Banu.
Demiterea lui Mircea Artenie soseste in perioada in care acesta chiar intentiona sa se retraga din randul angajatilor din Ministerul de Interne, solicitand iesirea la pensie.

Prefectul nu cunoaste marea majoritate a nominalizarilor pentru directori

Surprinzator pentru ziaristii prezenti la conferinta de presa organizata de prefectul Corneliu Rusu Banu a fost nonsalanta pe care acesta a afisat-o in momentul cand i se cereau lamuriri in privinta nominalizarilor. "Este jurist" sau "a fost primar" sunt singurele indicii pe care le-a dat Rusu Banu in legatura cu viitorii sai colaboratori. Referindu-se la modificarile de la Inspectoratul Scolar, prefectul Banu a declarat: "In urma unor interventii ale celor din invatamantul preuniversitar, care au reactionat la faptul ca la conducerea ISJ Iasi era numit un profesor universitar, Alexandrina Jeflea a renuntat la functie. Mihai Dumitriu, actualul primar din comuna Rediu, care a fost candva inspector general adjunct, a fost propus pentru conducerea acestei institutii. El va fi secondat de Genovica Vulpoi si Doru Tigau care erau deja nominalizati".
In urma valului de schimbari, directorii institutiilor descentralizate vor fi maziliti in proportie de jumatate din numarul lor total. Pentru linistirea oarecum a spiritelor navalnice din partidul de guvernamant, si nu numai, vom publica integral lista directorilor care urmeaza a fi nominalizati de catre conducerea Prefecturii iesene si aprobati ulterior la nivel central. Precizam ca ordinea in care au fost scrise unitatile este aceea pe care a furnizat-o insusi prefectul judetului Iasi, Corneliu Rusu Banu. Lista provizorie cu propuneri pentru directori:
1. Directia de Sanatate Publica - Mihai Frasin
2. Serviciul de Ambulanta - dr. Florin Eugen Agapi
3. Inspectoratul de Stat Teritorial pentru Persoane cu Handicap - Mariana Pop
4. Inspectoratul pentru Cultura Iasi - Bogdan Baleanu
5. Directia Generala a Finantelor Publice si Controlul Financiar de Stat - Victorel Lupu
6. Inspectoratul de Concurenta Iasi - Constantin Bilaus
7. Directia Regionala Vamala Iasi - Eugen Butur
8. Directia Generala pentru Agricultura - Spiridon Plumbu (singurul numit oficial in functie de Ministerul Agriculturii); adjuncti: Nicolae Olariu si Constantin Savici
9. Directia de Consultanta Agricola - Gerard Jitareanu
10. Oficiul de Cadastru si Amenajarea Teritoriului - Mihai Ionita
11. Inspectoratul de Politie Sanitar-Veterinara de Frontiera Iasi - Horia Zaharia
12. Inspectoratul pentru Protectia Mediului Iasi - Iulian Trofin
13. Centrul Meteorologic Regional Moldova - Mircea Amariucai
14. Inspectoratul in Constructii - Dan Emanuel Stanel
15. Autoritatea Rutiera Romana - Cristian Foia
16. Directia Judeteana de Statistica - Gheorghe Chirila
17. Directia Judeteana pentru Tineret si Sport - Dan Pavelescu si adjunct Ioan Bucu
18. Inspectoratul Judetean de Politie - generalul Adrian Nenu, fost inspector sef
19. Comandamentul de Jandarmi - Costache Vieriu
20. Grupul de Pompieri "Grigore Sturdza" - col. Gica Cazacu
21. Inspectoratul de Protectie Civila - col. Dan Axinte
22. Inspectoratul de Politie de Frontiera - col. Florin Tanase
23. Inspectoratul Politiei Transporturi - col. Constantin Pricopie
24. Centrul Militar - col. Mihai Acatrinei
25. Serviciul de Mobilizare al Economiei si Pregatire al Teritoriului pentru Aparare - Dumitru Crivoi
26. Oficiul pentru Protectia Consumatorilor - Ion Haraga
27. Biroul de Metrologie Legala - Gabriel Sirbu
28. Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (fost FPS) - Mihai Mustata
29. Oficiul pentru Autorizare si Control in Turism - Aurelian Constantin Albut
30. Oficiul de Cadastru - Corneliu Horaicu
31. Directia Regionala Drumuri si Poduri - Radu Judele
32. Registrul Auto Roman - Mihai Cristinel Ursan
33. Directia Teritoriala de Comunicatii - Gabriel Surdu
34. Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare - Vasile Cihodaru (in prezent sef sistem hidroameliorativ Probota)
35. Termoelectrica - Ioan Mihai
36. Distrigaz Nord - Victor Stefura
37. Directia de Radio si Televiziune Iasi - Mircea Soholov
38. Romtelecom - Alexandru Gagea
39. Inspectoratul Scolar Judetean - Mihai Dumitriu, actualul primar din comuna Rediu, adjuncti Genovica Vulpoi si Doru Tigau.
Raman sa se faca in continuare consultari pentru Directia Apelor, Electrica, SNP Petrom si Directia de Posta. Prefectul Corneliu Rusu Banu a recunoscut ca o lupta extrem de crancena se poarta la Directia de Munca si Solidaritate Sociala Iasi. "La Directia Muncii este o mare inghesuiala. Se imparte directia in patru ( Directia de Munca si Solidaritate Sociala Iasi, Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi si Casa Judeteana de Pensii si Asigurari Sociale Iasi) si candideaza urmatorii: Mihaela Ferariu, Viorica Surdu, Maria Mihnea, Ionel Calapod, Adriana Grecu, Liviu Filipescu si Paraschiva Cogan", a precizat prefectul de Iasi.

Unda de soc ajunge la Primarie

O data cu imensa lista a directorilor anuntata de Prefectura Iasi si Primaria a tinut sa faca unele nominalizari pentru iminenta rupere a Regiei de Termoficare. Viceprimarul Vasile Dumitriu a anuntat numele directorilor care vor fi numiti in fruntea celor patru regii care se vor desprinde initial de la RAT. "In principiu, dupa tatonari s-a optat pentru Romeo Mistreanu care va ramine la Termoficare, Constantin Apreotesei la Lifturi, Georgeta Gilca la Administratia de Cladiri si Lucian Leonte la Termogaz, respectiv centralele care functioneaza pe gaz metan. Exista propuneri de reorganizare si a regiei de termoficare care ramine. Aceasta ultima etapa va demara peste doua luni, dupa ce o vom fi incheiat pe prima" a precizat Vasile Dumitriu. Consiliul Local Municipal Iasi va discuta strategie de reorganizare a Regiei de Termoficare intr-o sedinta extraordinara, care va avea loc dupa toate probabilitatile pe 19 februarie. Tot ieri prefectul Corneliu Rusu Banu a anuntat unele promovari pe care le-a efectuat printre salariatii Prefecturii. "In functia de director al Directiei de Relatii cu Sindicatele si Patronatul, Celestina Szalontay, care pina in prezent era sef de serviciu la Coordonare. Am mai promovat-o pe Silvica Chiriac, directoare la Directia de Integrare Europeana" a nominalizat Corneliu Rusu Banu. Facind referire la numarul mic de personal al Prefecturii Iasi fata de ponderea judetului in Romania, Corneliu Rusu Banu a adaugat:"In privinta personalului din Prefectura Iasiu sint un pic suparat. Ma refer strict la numarul de persoanal pe care noi il avem. Judetul Botosani are cu un om mai mult ca noi, la Vaslui are acelasi numar de oameni, iar Iasul este al doilea judet pe tara cu 835.000 de locuitori, cu 85 de comune, cu doua municipii, doua orase si l-a foarte multi indicatori ne situam foarte bine. Ma deranjeaza ca Botosani are cu un om in plus fata de Iasi". Aceasta nemultumire a sa o va prezenta Guvernului Romaniei care va lua masurile ce se impun.
Catalin DUMITRESCU
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1872 (s) | 25 queries | Mysql time :0.062254 (s)

loading...