Magazin

Un nou virus circula pe Facebook. Vezi cum il recunosti!

Publicat: 29 aug. 2012
O noua inselatorie ameninta utilizatorii de Facebook. Data viitoare cand reteaua de socializare va trimite un e-mail in care va anunta ca un prieten v-a tagguit intr-o poza, ati face bine sa fiti precauti pentru ca ar putea fi o capcana, scrie economica.net.
Un malware nou identificat de catre cei de la Sophos ca fiind un Troj/Agent-XNN circula zilele acestea pe site-ul celor de la Facebook si ii incurajeaza pe membrii retelei sa vada fotografia in care au fost marcati apasand pe un buton pe care scrie – View photo with you in the attachment -. Dupa ce apasati pe link-ul infectat – care este deghizat intr-o notificare email specifica Facebook – un fisier ZIP ce contine malware-ul va permite hacker-ilor sa preia controlul asupra calculatoarelor care au instalate ca sistem de operare Windows-ul. 
Este important sa retineti faptul ca notificarile Facebook te anunta din start ce prieten te-a tagg-uit in fotografii, in timp ce acest virus afiseaza mesajul „unul din prietenii tai a adaugat o noua poza cu tine in albumul sau” („one of your friends added a new photo with you to the album)”.
Aceasta nu este prima incercare a hackerilor de a pacali membrii naivi ai Facebook prin mesaje false legate de tagging. In luna iulie, aceeasi companie a detectat un alt email care continea link-uri catre site-uri compromise.


loading...

Adauga un comentariu