Secretele istoriei

Uncle Sam, barbatul care a trimis zeci de mii de tineri la razboi, nu a existat – FOTO

Publicat: 07 aug. 2013
Barbatul celebru in Statele Unite, Uncle Sam, ce a incurajat zeci de mii de tineri sa se inroleze in armata si sa plece in razboi nu a existat insa in realitate, scrie impactnews.ro.
Posterul elaborat de J.M. Flagg in 1917 a fost bazat pe o imagine a lordului britanic Kitchener, realizata cu trei ani inainte si folosita de Marea Britanie pentru a convinge tinerii sa se inroleze in armata si sa plece in Primul Razboi Mondial. Flagg a modificat imaginea, folosind chipul sau si postura unui veteran pe nume Walter Botts. In toate reprezentarile ulterioare, Unchiul Sam apare ca un barbat inalt, slab, purtand barba alba si un costum rosu-alb-albastru (culorile drapelului american). 
 

De-a lungul timpului, mai multe chipuri au fost atribuite Unchiului Sam. Unul dintre cele mai populare ramane cel al carmangerului Samuel Wilson, care furniza carne soldatilor americani in timpul Razboiului din 1812, impotriva Imperiului Britanic. Pe butoaiele de provizii se gasea stampila ”U.S.” (pentru ”United States” – Statele Unite). In jargonul soldatilor, proviziile primite au fost numite ”Uncle Sam’s” (”ale Unchiului Sam” sau ”venite de la Unchiul Sam”). 
 

Un ziar local a publicat un reportaj cu acest subiect, iar povestea a fost preluata de alte ziare. In curand, s-a raspandit in intreaga tara. Desi este bazat pe mai multe persoane reale, Unchiul Sam nu a existat. A devenit insa un simbol al Statelor Unite, al Guvernului si al Armatei. 
Adauga un comentariu