National

Veste soc pentru milioane de romani! Trebuie sa te prezinti de urgenta cu buletinul

Publicat: 30 aug. 2016
Romanii din strainatate care se pregatesc sa petreaca vacantele inRomania risca sa fie amendati daca nu se prezinta la Evidenta Populatiei pentru a se pune la punct cu actele de identitate, deoarece multi dintre ei le au expirate.

Directia de Evidenta a Persoanelor face si in acest an un apel la cetateni, in special la romanii plecati in strainatate, sa-si verifice periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, in vederea evitarii situatiilor neplacute in care pot deveni contravenienti.

„Tinand seama de faptul ca in aceasta situatie se regasesc multi dintre cetatenii romani care din diferite motive sunt plecati in strainatate, avand in vedere ca acestia se intorc pe perioada Pastilor in tara, facem un apel catre aceste persoane sa-si clarifice statutul juridic fata de statul roman, implicit valabilitatea actelor de identitate”, arata autoritatile romane, scrie newsar.ro.

Intrucat cetateanului roman ii revine obligatia de a detine un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile inainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenta a persoanelor de la locul dedomiciliu eliberarea unui nou document. De asemenea, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani, minorul insotit de unul dintre parinti sau de reprezentantul sau legal, va solicita Serviciului de evidenta a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate.


loading...

Adauga un comentariu