News Flash:

Un loc plin de rafinament si eleganta

23 Aprilie 2000
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
•"Complex Select" - Piata 14 Decembrie 1989 nr. 2 tel 210715

In anul 1992 investitiile in domeniul jocurilor de noroc s-au materializat in Iasi prin asocierea unui manager roman cu o firma din Germania. Acestea sunt inceputurile primului cazino din Moldova: Cazino Select.
Si daca trecutul "Complexului Select" a fost oarecum tumultuos din cauza greutatilor tranzitiei, prezentul sta sub semnul planurilor indraznete de dezvoltare ale actualei echipe manageriale condusa de dnul Constantin Benta.
Beneficiind de o amplasare privilegiata, Select a atras inca de la inceput o clientela numeroasa. Actualul sediu are insa o istorie si mai indelungata decat Complexul Select. Cladirea trecuta pe lista monumentelor istorice dateaza din 1870 iar prima atestare documentara este din 1906 cand fostul proprietar a vandut-o Ministerului de Finante. Dupa razboi, in 1948 a trecut in patrimoniul IGLL, care a transformat-o in spatii publice. Asa ca pana sa ajunga restaurant in 1975 aici a fiintat un magazin de confectii, Administratia Financiara si Starea Civila.
Avariat grav la cutremurul din '77, s-a redeschis abia pe 1 decembrie 1981 sub titulatura "Restaurant Select". In anul 2000, Selectul nu mai este doar un simplu restaurant ci si cofetarie, patiserie si salon de bingo.
Inca de la inceput investitiile au fost imense. "Chiar daca nu stiam mare lucru despre jocurile de noroc, fiind un domeniu nou in Romania, am reusit sa aducem echipamente de marca din strainatate inclusiv mese de joc Husley, iar personalul a urmat stagii pregatitoare de luni de zile", a precizat dnul C. Benta. Din pacate, in urma cresterii taxei fixe ce se ridica la suma de un miliard de lei pe luna, cazinoul iesean, alaturi de alte 30 din toata tara, a trebuit sa-si inceteze activitatea, ramanand acum numai modernul salon de bingo cu peste 200 de locuri unde 60% din incasari se intorc in premii de zeci de milioane de lei.
Complexul Select este cunoscut si datorita rafinatului restaurant cu 60 de locuri, terasei si a cofetariei. Aici, cu 100.000 de lei puteti gusta meniul recomandat de bucatarul sef: bors din piept de pui, cotlet umplut cu sunca si cascaval si crema de ciocolata cu frisca Sen-Fredo sau puteti comanda specialitatea casei -muschi Select (42.000 de lei), pregatit dupa o reteta speciala.
Pentru sezonul estival vi se pregateste o lunga serie de surprize. In primul rand, personalul de la Select vrea sa relanseze in Iasi moda inghetatei si a salatei de fructe servita pe terasa, continuata apoi de reluarea pregatirii celebrei pizza "Select". Tot in aceasta vara se intentioneaza amenajarea unui punct unde iesenii se vor delecta cu clatite, cafea si preparate la grill. Si cum de ospitalitatea localului iesean s-au bucurat si o serie de VIP-uri autohtone sau straine, ca presedintii Constantinescu, Iliescu si Lucinschi, ambasadori si vedete din lumea scenei, nu ne este greu sa va facem si dvs. o invitatie intr-un local in care totul poate fi definit printr-un singur cuvant: Select.
Alexandru Daniel BARLIGA
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013369 (s)

loading...