Internationale

Ardei umpluti ca in Maroc

Publicat: 21 iul. 2013

Ingrediente:

2 ardei grasi
250 g carne tocata de vita
3 linguri de stafide
1/2 lingurita chimen
1/2 lingurita scortisoara
2 catei de usturoi
1 ceasca de orez brun
1 ceasca de suc de legume
2 linguri de menta tocata
1/2 lingurita coaja de portocala
sare
piper

Mod de preparare:

Taie cotoarele ardeilor si asaza-i cu gura in jos intr-un vas yena inalt. Adauga jumatate de cana de apa in vas si acopera-l cu un capac. Introdu vasul in cuptorul incins pentru 3-6 minute, pana cand ardeii devin mai moi, insa fara a-si pierde forma.
Scoate ardeii si lasa-i la racit. Fierbe orezul brun cu putina sare. Separat, intr-o tigaie, coace carnea de vita, impreuna cu stafidele, chimenul, scortisoara, usturoiul, coaja de portocale si orezul brun, apoi adauga sucul de legume si mai lasa pe foc 2-3 minute. Umple ardeii cu carnea de vita.
Ardeii umpluti in stil marocan se servesc fierbinti, cu menta si cateva bucatele de ardei iute deasupra.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu