National

BARLAD – Doua angajate ale fabricii de confectii au ajuns la spital

Publicat: 17 iun. 2013

Directia de Sanatate Publica Vaslui a declansat o ancheta la o fabrica de confectii din Barlad dupa ce doua angajate ale societatii au ajuns la spital in urma consumului de apa infestata cu e-coli si enterococcus provenind dintr-un bazin propriu al fabricii.

Doua angajate ale fabricii de confectii din Barlad, in varsta de 31 si 50 de ani, au ajuns la spital dupa ce au acuzat, la fel ca si alte colege de munca, dureri abdominale puternice, scaune diareice, voma si febra, la scurt timp de la consumul de apa dintr-un bazin aflat in incinta unitatii. In consecinta, Directia de Sanatate Publica (DSP) Vaslui a prelevat probe de apa din respectivul bazin, iar in urma analizelor de laborator s-a constatat ca parametrii bacteriologici nu sunt corespunzatori.

„Analizele de laborator au reliefat faptul ca apa contine bacterii coliforme, respectiv e-coli si enterococcus. In consecinta, s-a dispus golirea imediata a bazinului de depozitare a apei, curatarea, clorinarea si clatirea acestuia, urmand ca, odata cu reumplerea rezervorului, sa se dispuna noi analize de laborator”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu, potrivit Mediafax.

Bazinul cu apa din fabrica de confectii unde au aparut probleme este alimentat atat dintr-un put propriu, cat si din reteaua publica a municipiului Barlad. In urma analizelor de laborator efectuate pe probe recoltate dupa curatarea rezervorului s-a constatat ca apa este potabila.loading...

Adauga un comentariu