News Flash:

Cardul european de sanatate se elibereaza gratuit

4 Ianuarie 2008
1162 Vizualizari | 0 Comentarii
Incepand cu 1 ianuarie 2008, cardul european de sanatate se elibereaza gratuit, fara a mai achita taxa de 4,35 lei. Cardul european de asigurari sociale de sanatate sau cardul european se elibereaza persoanelor care sunt cu plata la zi a cotizatiei la sistemul de asigurari sociale de sanatate, pe baza unei cereri de la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi. Acest card confera titularului dreptul la prestatii medicale necesare pe perioada sederii temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene.

Cardul european este valabil 6 luni de zile si nu acopera contravaloarea serviciilor medicale pentru persoanele care se deplaseaza intr-o tara din Uniunea Europeana in vederea beneficierii de tratament medical. Casele de Asigurari de Sanatate pot refuza emiterea cardului european de asigurari de sanatate pentru persoanele care nu pot dovedi ca sunt la zi cu plata contributiei de asigurari sociale de sanatate. Si aceste persoane pot beneficia de cardul european doar dupa ce isi achita la zi plata contributiei. In cursul anului trecut, peste o mie de ieseni au solicitat card european de sanatate. Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Iasi a decontat contravaloarea serviciilor medicale doar pentru un singur iesean care a suferit un accident de munca in Spania. Furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate au obligatia de a acorda asistenta medicala necesara titularilor cardului european emis de unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, in perioada de valabilitate a cardului si in aceleasi conditii ca pentru persoanele asigurate in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

uniunii europene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014138 (s)