Curiozitati

Castelul din Romania care face furori pe Internet – FOTO

Publicat: 31 ian. 2012

Exista o cladire-monument in Romania, care atrage in mod constant atentia internautilor din intreaga lume.

Castelul Corvinilor din Hunedoara, una dintre bijuteriile arhitectonice din Romania, ii lasa cu gura cascata pe internautii din intreaga lume.

Luni, spre exemplu, castelul apare intr-un top al celor mai frumoase castele din lume, potrivit site-ului oddstuffmagazine.com. De altfel, nu este primul top de acest fel in care castelul de la Hunedoara este bine cotat.

In paralel, o fotografie dramatica a castelului, publicata pe site-ul Reddit, cu milioane de utilizatori, este una dintre cele mai votate imagini.

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai cunoscute monumente medievale din Europa, chiar daca este prea putin cunoscut in propria-i tara.

Resedinta a familiei lui Iancu de Hunedoara, castelul este considerat unicat in ceea ce priveste combinatia stilurilor arhitectonice. Din pacate insa, pentru renovarea cladirii, nu s-au gasit niciodata suficienti bani.

Castelul Corvinilor, ridicat in secolul al 15 lea, este de asemenea un loc preferat de regizorii europeni, dar si de cei americani. Aici s-au turnat in ultimii ani mai multe filme artistice si documentare.

Adauga un comentariu