National

Cati bani a castigat BOR cu pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva

Publicat: 18 oct. 2015
1

Pelerinajul de la moastele Sfintei Parascheva a adus in buzunarele BOR nu mai putin de cinci milioane de euro.

Acesti bani se strang numai din donatii, pomelnice, vanzarea obiectelor bisericesti etc. Daca mai luam in calcul cheltuielile legate de transport, cazare, masa, la cele mai mici costuri, putem adaugalte cateva milioane de lei, in cele sase zile de pelerinaj, scrie jurnalul.ro.

Cele mai importante pelerinaje, ca numar de enoriasi prezenti si ca incasari, sunt: I. Sfanta Parascheva, la Iasi (14 octombrie – cca. 300.000 de credinciosi); Sfantul Arsenie Boca, la Manastirea Prislop (parastasul, pe 28 noiembrie, dar pelerinaje se fac pe tot parcursul anului – cca. 7.000 in fiecare weekend); Sfantul Dumitru, la Bucuresti (26 octombrie, cca. 250.000 de pelerini); Sfanta Filofteia, pelerinaj la Manastirea Curtea de Arges (7 decembrie, cca. 3.500 de pelerini); Sf. Iustin Parvu, pelerinaj la Manastirea Petru Voda, Neamt (15-16 iunie, cca. 3.000 de pelerini). Fiecare credincios are un buget de cel putin 250 de lei pentru fiecare pelerinaj. Din aceasta suma, circa 30 de lei raman in Biserica.

Comentarii
  • daca strang porcoaiele astea de bani,de mai stau cu mana intinsa la guvern???adica cum, doar 30 de lei raman popimii?dar cu restul ce se intampla??hai lasati-o balta ,nimeni nu va crede.popii de cand e lumea si pamantul au furat la 7 maini.pana si mostele sfantului haralamb le-au furat.

Adauga un comentariu