Economic Local

Cea mai buna veste pentru fermierii din Romania! Puteti achizitiona cele mai tari tractoare la preturi incredibil de mici – FOTO, VIDEO

Publicat: 14 ian. 2019

România este a saptea tara ca populatie din Uniunea Europeana si a cincea tara ca suprafata agricola, având 15 milioane de hectare de teren agricol, din care 10 milioane de hectare sunt teren arabil. Cu toate acestea, fermierului român de astazi ii este foarte greu sa concureze cu fermierii europeni si sa ajunga la eficienta lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca în România se foloseste înca munca manuala intensiva, utilaje vechi de peste 30 de ani, subventia mica comparativ cu fermieri europeni, utilaje noi foarte scumpe. Singura solutie pentru fermierii români e sa faca o agricultura cât mai eficienta. Evident, orice fermier îsi doreste ultimul model de tractor sau alt utilaj performant. Însa înainte de achizitionare, este nevoie de o analiza comparativa între diversele modele, specificatii. Dar, din pacate, nu tot timpul inovatiile înseamna si eficienta. Exista multe utilaje moderne cu tot felul de optiuni (de multe ori inutile) pentru care fermierii trebuie sa scoata foarte multi bani sau sa contracteze credite importante.

Analizând toate acestea, echipa SMARTAGROSOL din Iasi, unic distribuitor din Romania,  s-a gândit sa vina în spijinul fermierilor români si sa aduca utilaje inovative, "destepte" dar cu preturi mult mai mici, decât cele existente în România.

Unul dintre aceste utilaje este tractorul articulat Slobozhanets XTA-250, produs în Ucraina.

Acesta este singurul tractor articulat care a ramas complet mecanic, fara calculator de bord sau tot felul de senzori, dar în acelasi timp fiind un tractor-hibrid. Este un mixt între forta, metalul, duritatea, fiabilitatea utilajelor sovietice si piesele europene (Germania, Austria, Italia, Bulgaria, Polonia). Istoria tractorului SLOBOZHANETS a început în anul 1971, cu precedentul sau tractor T150 care lucreaza si în timpul de fata pe câmpurile tarilor: Russia, Ucraina, Belorusia, Kazahstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Tadjikistan, Mongolia, Serbia, R. Moldova, România; datorita fiabilitatii, duritatii, rezistentii sale, care îi mareste perioada de exploatare. Au fost produse si vândute peste 10 milioane de bucati.

– Tractoarele SLOBOZHANETS XTA-250 sunt o serie noua de tractoare clasa 4-a, care au drept baza conceptul folosit pe tractoarele T150 (articulatie în 2 bolti), în prezent punti cu articulatie verticala în 3 bolti a semicuplelor pentru a asigura fiabilitatea si durata de viata necesara. Articulatia construita din 3 bolti este patentul companiei noastre si este aplicata doar la tractoarele SLOBOZHANETS.

– Motoarele de baza sunt produse la uzina din Minsk, noul motor D-262.2S2 (250 CP ), asigura un cuplu maxim de – 1130 Nm si o rezerva – 28%. Consum redus de combustibil (la arat 15-18l/hectar). Pentru a proteja pompa de motorina a motorului D-262.2S2, este instalat un filtru suplimentar cu functia de încalzire a combustibilului la o temperatura sub +5°C si oprirea automata atunci când temperatura atinge +40°C.

– Transmisia 12/4 sau 16/8, Ambreiaj – Luk Germania (Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH)

– Cutia de viteze gen Powershift – Mecanica, hidraulica uscata, care asigura comutarea în miscare fara a întrerupe fluxul de putere cu cuplaje hidraulice. Viteza se schimba în miscare fara apasarea pe ambreiaj si pierderea de putere.

– Tractorul HTA-250 este facut pe un cadru articulat, cu greutate de 8,5 tone si roti cu semijoasa presiune (1 bar-fata, 0,8 bari – spate), cu diametrul egal  23,1LR26. Acest lucru este foarte important pentru lucrarile în solurile cu continut ridicat de umiditate. Nu taseaza solul, nu se împotmoleste, nu patineaza.

– Greutatea – 65% pe puntea fata, 35% pe puntea spate. Aceste caracteristici de design asigura tractiune mai mare a tractorului în modul de tractiune maxima, comparativ cu un tractor clasic si nu necesita cumpararea contragreutatilor, care costa bani în plus.

– Sistemul hidraulic al tirantilor asigura debitul de ulei de 95-120 l/min, cu o presiune de lucru de 200 bari, patru perechi de conducte hidraulice libere, o linie de scurgere directa, racire cu ulei. Lucreaza cu orice utilaj modern.

– Cuplajele tirantilor fata si spate sunt produse de compania Waltershield Germania.

– Compresor aer, frâna pneumatica, 4 camere de luat vederi pentru vizibilitate mai buna si confortul mecanizatorului.

– Cabina standard cu sistem de aer conditionat, sistem de filtrare a aerului, MP-3 player, coloana de directie reglabila cu pedale suspendate, scaunul soferului cu suspensie pneumaticagen TIR.

– Pentru a mari timpul de functionare al tractorului fara realimentare, capacitatea rezervorului de combustibil a fost marita la 440 litri.

– Având în vedere faptul ca tractoarele Slobozhanets sunt utilizate în mod activ si în timpul sezonului rece, este echipat cu un numar de echipamente suplimentare pentru functionarea pe timp de iarna: încalzitorul autonom pentru pornirea  motorului, încalzitorul pentru filtrul de carburant, încalzitorul rezervorului de combustibil, încalzitorul conductelor de combustibil.

Slobozhanets are 4 feluri de motorizare: MTZ -250 cp, Deutz -254 cp, Volvo- 256 cp, Iveco-230 cp.

Inca un aspect foarte important al acestui tractor este faptul ca service-ul si piesele sunt mult mai ieftine fata de celelalte. Service-ul este asigurat de SMARTAGROSOL, fiind unic distribuitor în România.

Pretul tractorului este aproximativ 70.000 Euro, fara TVA.

Dupa cum vedeti, eficienta în agricultura româneasca este posibila, deoarece economia substantiala pe care vi le ofera acest utilaj se va resimti în buzunarele dvs.

Ne puteti gasi la urmatoarea adresa:

 

SMARTAGROSOL

Jud. Iasi, Com. Holboca, Str. Pajisti nr. 2.

Manager/TEL.: +40747224420

Director comercial/TEL.: +40747224420

Director general/TEL.: +40747224406

www.smartagrosol.com

E-MAIL: smartagrosol@gmail.com / smartagrosol1@gmail.com

FACEBOOK: Smart Agro Solloading...

Adauga un comentariu