La psiholog

Ceea ce esti si unde ai ajuns in prezent se datoreaza si subconstientului tau. Iata cateva trucuri pentru a-l influenta in mod pozitiv

Publicat: 02 oct. 2019

Pentru a intelege mai bine termenul de subconstient, trebuie sa precizam ca psihologia clasifica partile creierului uman in trei mari categorii, respectiv constient, subconstient si inconstient. Constientului ii este atribuit “Eu-l” nostru, prin intermediul caruia constientizam realitatea inconjuratoare; inconstientul este un fel de “supra-Eu”, care indica catre acele informatii si trairi psihice stocate in memorie care sunt inaccesibile; iar subconstientul este cel care se situeaza intre cele doua sfere ale creierului, respectiv intre constient si inconstient. De indata ce incepem sa cercetam rolul subconstientului, vom intelege ca aceasta parte remarcabila a creierului joaca roluri diferite in viata noastra.

1. Este un depozit urias. Functia subconstientului este aceea de a prelua date si de a le stoca. Subconstientul este practic un depozit urias de informatii, cu o capacitate nelimitata, care stocheaza permanent tot ce se intampla cu tine. Pentru a-ti face o idee, trebuie sa stii ca pana la varsta de 21 de ani, ai stocat in memorie de 100 de ori mai mult decat continutul intregii enciclopedii. 2. Este un slujitor devotat. Misiunea subconstientului este aceea de a se asigura ca raspunzi cu exactitate la modul in care „te-ai programat” singur, prin modul de gandire si vorbire – adica indeplineste tot ceea ce gandesti si rostesti! Subconstientul este subiectiv si nu gandeste in mod independent. Se supune doar poruncilor primite de la mintea ta constienta. Trebuie retinut faptul ca, subconstientul nu diferentiaza emotia sau sentimentul pozitiv de cel negativ si, de asemenea, nu face distinctia intre bine sau rau, acesta este neutru si nu gandeste. Doar constientul este cel care distinge intre bine si rau, intre o emotie pozitiva si una negativa. Pentru o intelegere cat mai corecta a fenomenelor ce se petrec in mintea noastra, vom asemana mintea cu o gradina cu un sol fertil (subconstientul), in care semintele germineaza si cresc. Tu esti gradinarul (constientul) care planteaza pe tot parcursul zilei diferite seminte (gandurile), iar ceea ce semeni in subconstient vei recolta mai tarziu, in viata, destinul tau.

3. Mentine echilibrul. Subconstientul are insusirea de a mentine in limite foarte apropiate constantele mediului intern – are impuls homeostatic. Iti mentine temperatura optima a corpului, respiratia, bataile inimii, etc. Mai mult decat atat, subconstientul controleaza aproximativ 90% din activitatea sistemului nervos. De aceea, ne va influenta comportamentul, mult mai mult decat constientul. Cortexul prefrontal al mintii constiente poate procesa si administra un numar relativ nesemnificativ de impulsuri nervoase pe secunda, mai exact 40. Pe cand cele 90 de procente din creier, care constituie platforma mintii subconstiente, pot procesa 40 de milioane de impulsuri nervoase pe secunda. Ceea ce inseamna ca procesorul subconstientului este de 1 milion de ori mai puternic decat cel al constientului. Asadar, intelegand impactul pe care il au cuvintele negative, nu ar mai trebui sa rostesti vreodata formulari de tipul: “eu nu pot sa”, “eu nu sunt ca”, “nu am mijloacele necesare” sau „imi este imposibil”, intrucat iti vei sabota singur reusitele.

4. Te mentine in zona de confort. Toate obiceiurile de gandire si de actiune sunt stocate in subconstient, iar pentru a intelege de ce te simti amenintat de schimbari, trebuie sa stii ca subconstientul a memorat toate zonele tale de confort si functioneaza pentru a te mentine in ele. Subconstientul te va face sa te simti emotionat si inconfortabil ori de cate ori incerci sa faci ceva nou sau diferit, pentru ca se opune schimbarii oricarui tip de comportament deja stabilit. Unul dintre cele mai importante obiceiuri ale oamenilor de success, este acela de a se indeparta intotdeauna de zonele lor de confort. Acestia sunt constienti de faptul ca zona de confort devine o rutina, iar aceasta este marele dusman al creativitatii si posibilitatilor viitoare.

Trucuri pentru a-ti influenta in mod pozitiv subconstientul: Primul pas, fii constient de gandurile tale si de cuvintele pe care le rostesti! Practica gandirea diferita a lucrurilor; Incepe sa faci declaratii puternice despre lucrurile pe care le doresti in viata ta; Cand iti vin ganduri negative, alunga-le cautand dovezi impotriva lor; Cere indrumare divina chiar inainte de a te culca noaptea; Gaseste exemple pozitive despre felul in care dorintele tale au fost realizate in trecut; Observa lucrurile bune din viata ta si gandeste-te la acestea mai ales noaptea, inainte de somn.

Sa inveti sa iti influentezi in mod pozitiv subconstientul este esential, este ceea ce va face diferenta intre succes si esec, in afaceri sau in relatii. Trebuie sa incepi sa ai grija de mintea ta subconstienta, sa renunti la credinte negative si sa reprogramezi aceasta parte a mintii tale intr-o stare de asteptare a unor evenimente pozitive. "Orice plantam in subconstient si hranim in mod repetat cu emotie, va deveni intr-o buna zi, o realitate." – Earl Nightingale.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit