National

Cei mai fericiti pensionari: Ce pensii ar urma sa primeasca Basescu, Iliescu, Iohannis, Dragnea sau Boc

Publicat: 20 dec. 2015
1

In timp ce pensia medie in Romania nu depaseste 900 de lei, exista categorii de persoane care vor ajunge sa primeasca o pensie de peste 15.000 de lei. Este vorba despre cei care au fost si alesi locali, si parlamentari, si sefi de stat.

Toate pensiile speciale se aplica retroactiv si se cumuleaza cu alte venituri de aceeasi natura. Astfel ca, daca si pensiile speciale ale alesilor locali vor fi adoptate, cei care au ocupat mai multe functii publice alese vor forma o categorie de pensionari norocosi.

Citeste si Dupa modelul parlamentarilor, urmeaza pensii speciale si pentru primari

Traian Basescu deschide lista, cu o pensie de aproximativ 17.000 de lei. A avut doua mandate de deputat pentru care va primi o pensie de 3.200 de lei, a fost primar al Bucurestiului timp de patru ani, iar pentru asta ar primi aproximativ 2.700 de lei, si beneficiaza de o indemnizatie de peste 11.000 de lei pentru ca este fost sef al statului.

Ion Iliescu beneficiaza si el de un cumul de pensii speciale. Pe langa indemnizatia speciala in calitate de fost presedinte, Iliescu va mai primi inca 3.200 de lei pentru mandatele de senator.

Citeste si RUSINE. Parlamentarii si-au votat pensiile speciale inainte de Sarbatori – UPDATE

Inclusiv Klaus Iohannis nu va avea probleme financiare dupa ce va iesi la pensie. Pe langa cei peste 11.000 de lei ca fost presedinte, el ar primi si aproximativ 3.800 de lei pentru mandatele de primar al Sibiului.

Nici cei care au fost si parlamentari, si alesi locali nu o vor duce rau. Liviu Dragnea ar urma sa primeasca aproximativ 6.000 de lei din pensii speciale, pentru cele trei mandate la sefia Consiliului Judetean Teleorman si pentru mandatul de deputat.

Citeste si Circ in Parlament facut de o senatoare. Ce argumente are pentru pensiile nesimtite

La fel si Emil Boc, acesta are doua mandate de primar al Clujului, pentru care ar primi aproximativ 4.000 de lei, plus 1.600 de lei pentru mandatul de deputat.

Adauga un comentariu