Actualitate

Continua admiterea la Universitatea Tehnica din Iasi. La Agronomie a fost prelungita perioada destinata depunerii dosarelor

Publicat: 25 iul. 2016
1

@ Universitatea Tehnica din Iasi continua procesul de selectie al viitorilor studenti pana pe 31 iulie 2016 @ Deja, pana ieri, s-au depus 2.840 dosare la studii de licenta, in timp ce la master 1.321 @ Pe de alta parte, o parte dintre facultatile politehniste au incheiat procesul de depunere al dosarelor @ Mai departe, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad, inscrierile au fost prelungite pana astazi 

Dupa ce atat Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), cat si cea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa au finalizat etapa de inscriere in cadrul admiterii la facultate, sesiunea de vara, procesul continua la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi (TUIASI) Iasi, pana pe 31 iulie 2016! Aici, pana ieri, s-au depus 2.840 dosare la studii de licenta in timp ce la master 1.321.

De precizat ca, deja, facultatile de: Automatica si Calculatoare, Inginerie Chimica si Protectia Mediului, Constructii si Instalatii, Constructii de Masini si Management Industrial, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei respectiv Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata au finalizat etapa de inscriere.

Citeste si:  Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

Pe de alta parte, la programele de licenta, etapa similara s-a incheiat la Automatica si Calculatoare, Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei si Arhitectura G. M. Cantacuzino. Institutia va organizat o alta sesiune, de toamna, in intervalul 5-18 septembrie. In total, Universitatea Tehnica scoate la concurs 2.495 locuri la buget, respectiv 647 la taxa, studii licenta, respectiv 1.814 buget si 702 cu taxa, la master. Mai departe, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, inscrierile au fost prelungite pana astazi, ora 14:00.

Citeste si:  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

De asemenea, studentii vor avea in vedere si faptul ca inmatricularea se va desfasura in perioada 27 – 30 iulie 2016, pana la ora 12:00. Conform datelor oferite de oficialii institutie, pana la data de 25 iulie, au fost inregistrate 1.127 dosare. Aici, la un numar de 684 locuri la buget si 326 la taxa pentru studii de licenta s-au inscris, defalcat pe facultati, in felul urmator: 395 candidati la Agricultura, 318 la Medicina Veterinara, 283 la Zootehnie si 131 la Horticultura. De precizat ca, admiterea se face fara proba de examen, pentru toate domeniile, criteriile de admitere, dupa notele de la Bacalaureat, fiind: 50 la suta nota la Limba si literatura romana si 50 la suta nota la o alta proba scrisa, la alegere. Taxa de inscriere este de 150 lei.

Citeste si:  Maine incepe admiterea. Vezi programul inscrierilor la universitatile din Iasi

Adauga un comentariu