Magazin

Cum explica reprezentantii McDonald’s de ce nu putrezesc hamburgerii lor

Publicat: 30 mai 2014
1

Mai multi clienti fideli ale produselor McDonald’s au lasat diferite preparate mai mult timp pentru a vedea daca se strica sau nu. Surpriza a fost una destul de mare si anume ca niciun preparat nu a mucegait nici dupa ani de zile in care nu a fost atins.

Citeste: PROTESTE la McDonald’s. Imagini SOCANTE – FOTO

Ca reactie la anti-reclama facuta de-a lungul anilor, reprezentantii McDonald’s din Canada l-au consultat pe doctorul Keith Warriner, de la Departamentul de Stiinta Culinara si Asigurarea Calitatii al Universitatii Guelph, din Canada, care a oferit o explicatie unui client curios de ce burgerii nu putrezesc.

„Adevarul este ca hamburgerii, cartofii prajiti si carnea de pui sunt alimente si mucegaiesc daca sunt tinute in anumite conditii”, a declarat doctor Warriner, citat de publicatia „Business Insider”, citat de Adevarul.

Citeste si: Nu mai mananci in viata ta de la McDonalds dupa ce vezi poza asta! A primit un sandvis care arata asa!

„Exista o multime de videoclipuri si poze in mediul online care atrag atentia asupra faptului ca anumite produse ale marcii McDonald’s nu putrezesc si raman intacte o perioada lunga dupa perioada de valabilitate, pentru ca ar fi pline de chimicale. In esenta, microbii care cauzeaza procesul de putrefactie ne sunt asemanatori: au nevoie de apa, nutrienti, caldura si timp sa se dezvolte. Daca luam aceste elemente, microbii nu se pot dezvolta si nu pot afecta mancarea. De exemplu, hamburgerul de la McDonald’s pierde apa in timpul procesului de gatire si ramane aproape uscat. Chifla, desigur, este facuta din paine care pierde din umiditate si ea dupa ce este incalzita. Atunci cand lasi un burger intr-o camera, in conditii normale, acesta pierde si mai mult din umiditate, din moment ce procentajul mediu de umiditate din aer este de 40% in majoritatea locuintelor. Astfel, in absenta umiditatii foarte ridicate, hamburgerul se usuca pur si simplu, in loc sa putrezeasca, pentru ca microbii nu au cum sa creasca si sa inceapa procesul de putrefactie. Ca sa vedeti cum se strica un burger, il puteti inveli intr-o folie, care sa impiedice uscarea lui, sau il lasati intr-o camera cu umiditate ridicata, cum este baia. In conditii similare, veti obtine probabil acelasi rezultat si cu un sandvis facut acasa, daca are acelasi nivel de umiditate scazuta ca un burger preparat la McDonald’s”, explica Warriner, adaugand ca pentru a „strica” un burger de la McDonald’s, trebuie sa prevenim pierderea umiditatii.

Citeste si: O sa ai o surpriza. Cum arata bucatile de pui „nuggets” de la fast-food cand sunt puse la microscop




Adauga un comentariu