Casa si gradina

Cum sa faci o salata perfecta

Publicat: 10 mai 2011

Legume, condimente si proteine. Sunt ingredientele unei salate gustoase si sanatoase. Specialistii site-ului ivillage.com ne spun, însa, ca exista câteva trucuri pentru ca gustarea ta sa fie speciala.

Cât mai multe vitamine. Asadar, ingredientele-minune, care aduc salatei aportul necesar de beta-caroten, sunt în primul rând legumele. Beta-carotenul fereste organismul de afectiuni si protejeaza ochii si pielea. Multe vitamine contin pestele, fructele, sau cerealele.

Nu spuneti NU, proteinelor. Iar daca salata e felul principal, atunci faceti în asa fel încât aceasta sa contina multe proteine. Apelati la variante de peste, ton sau somon, carne de pui sau curcan, fasole si alte legume. Cantitatea nu trebuie sa fie mare, însa aceste ingrediente nu trebuie sa lipseasca din salate.

Ingrediente principale – legume si condimente! Cu cât este mai colorata, cu atât salata va avea mai multe vitamine. Rosiile au un continut bogat de vitamina C. Ele accelereaza metabolismul si ajuta rinichii sa elimine mai multa apa.

Broccoli aduce organismului un plus de beta-caroten, calciu si fibre, necesare în digestie. Nici condimentele nu trebuie omise, piperul ajutând la finalizarea gustului slatei perfecte.loading...

Adauga un comentariu