Cum sa...

Curatarea masinii de spalat rufe. Sfaturi practice si eficiente pentru acasa

Publicat: 15 mai 2019
14

Masina de spalat are nevoie de o curatare periodica, deoarece umezeala duce la formarea mucegaiului. Poti face curatarea masinii de spalat cu otet, solutie de otet si bicarbonat, dar si cu sare de lamaie

Multi ar spune ca e paradoxul perfect: cum sa speli sau sa cureti masina de spalat rufe? Acesta e la fel ca paradoxul despre prosoape: cum se murdareste un prosop daca te stergi pe el doar dupa ce te-ai spalat pe maini? Ei bine, aparatul conceput sa iti spele hainele poate, la randul sau, sa se deterioreze in timp, sa degaje mirosuri urate sau sa se strice.
Acest lucru este insa normal, pentru ca intr-o masina de spalat rufe, in special in una cu incarcare frontala, cum sunt cele mai multe de pe piata, se formeaza in timp mucegai, din cauza umezelii ramase. La fel, raman urme de detergent si, daca acestea nu sunt curatate, masina capata un miros neplacut, la fel si rufele pe care le spalam in ea. De aceea, specialistii recomanda ca masina de spalat rufe sa fie spalata in fiecare luna, cu produse speciale din comert sau cu solutii naturiste, preparate in casa.

Curatarea masinii de spalat: sertarul pentru detergent

Foloseste o ceasca de inalbitor pentru a curata sertarul pentru detergent. Adauga-l chiar in compartiment, apoi porneste masina de spalat, fara rufe, la o temperatura foarte ridicata. Inalbitorul va distruge orice urma de mucegai si va elimina mirosurile urate din sertarul pentru detergent.

Curatarea masinii de spalat: cuva

Cuva poate fi curatata folosind o solutie simpla preparata in casa din doua cani de otet alb, un sfert de cana de bicarbonat si un sfert de cana de apa. Adauga acest amestec in compartimentul pentru detergent, iar otetul pune-l direct in cuva. Porneste masina de spalat rufe la un ciclu normal de spalare, dar la cea mai ridicata temperatura posibila. Solutia va mucegaiul, depunerile de piatra si detergent si orice miros neplacut.

Curatarea masinii de spalat: furtunul de alimentare

Furtunul de alimentare cu apa al masinii de spalat trebuie curatat cu apa si detergent lichid. Trebuie sa torni detergent lichid in furtun, iar celalalt capat il vei acoperi cu mana. Dupa ce furtunul a fost umplut, trebuie sa-l agiti cat mai bine si apoi sa lasi sa se inmoaie depunerile, pentru ca fragmentele de mizerie sa se desprinda.

Curatarea masinii de spalat: filtrul de apa

Filtrul masinii de spalat se poate infunda cu scame si resturi de la rufe, iar acest lucru poate strica masina.  Alege sa il demontezi si sa il cureti cu apa fierbinte si detergent, folosind si o perie fina daca este nevoie. Lasa apoi filtrul sa se usuce bine, inainte de a-l monta la loc.

Curatarea masinii de spalat: garnitura de cauciuc

Garnitura de caucic asigura etanseizarea usii. De aceea, aici se depun mult mai usor urme de mucegai si mizerie. Poti folosi o solutie preparata in casa, din otet, apa si bicarbonat de sodiu. Imbiba cu aceasta solutie un mic burete abraziv si curata cu grija garnitura de cauciuc.

Curatarea masinii de spalat: furtunul de evacuare

Acesta se poate infunda destul de des din cauza depunerilor de calcar. Acesta se poate curata la fel ca furtunul de alimentare cu apa, folosind o solutie de apa si detergent lichid, iar la nevoie, pentru eliminarea mirosului neplacut, solutie de apa cu otet si bicarbonat de sodiu.
 

Adauga un comentariu