Evenimente culturale

Doliu in mediul academic! A murit Sabina Finaru: „A venit momentul sa stai la masa cu Eliade”

Publicat: 05 sept. 2019

Sabina Finaru, scriitoare si conferentiar universitar doctor al Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii Stefan cel mare Suceava, a murit. Tragedia s-a intamplat pe data de 4 septembrie, iar femeie nu avea decat 59 de ani. Ea va fi inmormantata pe data de 7 septembrie, la orele 11:00.

Sabina Finaru a urmat Facultatea de Filologie a Universitatii ”Al.I. Cuza” Iasi, acolo unde si-a sustinut si doctoratul. Si-a inceput activitatea profesionala ca profesor la Scoala Generala Nr. 10 Suceava (1982-1990), intre 1990-1992 a activat la Scoala Generala Nr. 3, din 1992 fiind incadrata la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, in cadrul Facultatatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii, relateaza suceavalive.ro.

A fost membru ales in Senatul Universitatii „Stefan cel Mare” din Suceava si lector de limba romana la Universitatea Nationala „Yurii Fedkovici” din Cernauti. Pasiunea pentru opera lui Mircea Eliade a condus-o pana in India, unde a si activat ca profesor la Universitatea din New Delhi, timp de 3 ani (2002-2005).

Mesajul emotionant din partea facultatii la care preda

„Prin plecarea Sabinei Finaru la cele vesnice, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a pierdut o buna colega, un om care a format oameni si un inspirat filolog.

Drum lin spre mai bine, draga colega! A venit momentul sa stai la masa cu Eliade si Stanescu. Astfel de clipe fac parte din acea cruce a vietii pe care o descoperim uneori tulburatoare…Chiar daca ramanem fara cuvinte, sa nu incetam a ne ruga pentru sufletul ei, caci rugaciunea este singurul lucru ce are intotdeauna sens, pentru ca VIATA nu se termina odata cu moartea…

Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace!”, transmite un comunicat de presa al Facultatii de Litere si Stiinte ale Comunicarii.loading...

Adauga un comentariu