News Flash:

Dosariada Euro 200

12 Martie 2007
974 Vizualizari | 0 Comentarii
Dosariada Euro 200
• De acest ajutor pot beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat care au un venit brut pe membru de familie sub 1,5 milioane lei (150 RON) si sa nu mai fi primit un astfel de ajutor in anii precedenti
Elevii si studentii care nu au inca un computer pot incepe pregatirile pentru programul social Euro 200. Aceasta deoarece cererile pentru acordarea ajutorului financiar, reprezentand echivalentul in lei a 200 de Euro, in vederea achizitionarii unui calculator nou pot fi depuse pana in 31 martie, la institutia unde invata solicitantul. Conform metodologiei Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), de aceasta subventie pot beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat care au un venit brut pe membru de familie sub 1,5 milioane lei (150 RON). De asemenea, solicitantii trebuie sa nu mai fi beneficiat de un astfel de ajutor in anii trecuti. Subventia este acordata sub forma unui bon valoric reprezentand echivalentul in lei al sumei de 200 de Euro, iar beneficiarii acestui ajutor trebuie sa-si cumpere un calculator nou in termen de 30 de zile de la primirea bonului valoric. Conform metodologiei, tinerii care si-au cumparat un calculator subventionat sunt obligati ca timp de trei ani de la achizitie sa nu il instraineze. Beneficiarii care nu respecta angajamentul trebuie sa restituie echivalentul in lei a ajutorului financiar acordat, calculat la cursul de schimb de la data constatarii abaterii. Daca sunt declarati beneficiari ai subventiei, tinerii isi pot achizitiona calculatorul de la orice agent economic care comercializeaza astfel de aparate, achitand diferenta de pret care depaseste contravaloarea ajutorului financiar. In situatia in care furnizorul accepta, diferenta de pret poate fi platita de beneficiar si in rate. In aceste cazuri, bonul valoric obtinut de catre beneficiari de la unitatile sau institutiile de invatamant poate constitui avans pentru achizitionarea calculatoarelor. Agentul economic nu poate da rest in bani la bonul valoric. Anul trecut, in judetul Iasi a fost inregistrat un numar total de 2.398 de solicitanti elegibili, dintre care 2.342 au fost din invatamantul preuniversitar, iar 56 au fost studenti. Dosarul trebuie sa cuprinda: Copie dupa cartea de identitate. Copii ale certificatelor de nastere sau ale actelor de identitate, dupa caz, ale celorlalti membri ai familiei, adeverinte de la institutii de invatamant din care sa rezulte calitatea de elev sau student a celorlalti frati/surori. Acte doveditoare in original privind veniturile membrilor familiei (salarii, pensii, somaj, venit din activitati autorizate, venit din teren agricol). Declaratie pe propria raspundere a solicitantului din care sa rezulte ca venitul brut pe membru de familie se incadreaza in plafonul de 1,5 milioane lei (150 RON) si ca dispun de diferenta de bani pentru achizitionarea unui calculator cu o configuratie minima standard.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015059 (s)