Actualitate

Emotionant! Blestemul unei familii din Iasi

Publicat: 17 feb. 2015
1

@ Doi copii grav bolnavi au ramas fara mama @ Tatal vitreg este in stare de soc

Doar banii îi pot salva viata unei fetite din localitatea Sodomeni, judetul Iasi. Livia este eleva în clasa a 3-a la scoala din Sodomeni, suburbia orasului Pascani. Ea a fost diagnosticata la vârsta de 7 ani cu scleroza nodulara. Boala a fost depistata în urma unui control de rutina efectuat la scoala. „Mama ei venea în permanenta la scoala, stiam de fiecare data când fetita mergea la sedintele de chimioterapie. Am încercat sa o ajutam, am strâns bani si la scoala, iar elevii au primit burse de boala”, a spus Geanina Isticioaia, directoarea scolii din Sodomeni.

Livia a fost dusa la Spitalul Sfânta Maria din Iasi pentru sedinte de chimioterapie, dar fara niciun rezultat, corpul ei nu a raspuns pozitiv la tratamentul dur facut zile la rând. Copila are nevoie de transplant de celule stem periferice, iar acest lucru necesita suma de 30.000 de euro, imens pentru familia copilei. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns aceasta povara, Livia a ramas orfana de mama la inceputul lunii februarie. Femeia a luptat ani de zile cu o boala hepatica, dar in final aceasta a doborat-o. De asemenea, fratele Liviei, Teodor, are 11 ani si este diagnosticat cu o malformatie congenitala cardiaca. „Vreau sa respect ultima dorinta a mamei lor, adica sa fim o familie unita, asa cum am fost si pâna acum”, a spus indurerat tatal vitreg al copiilor. Având tot timpul fotografiile mamei sale alaturi, fetita asteapta acum o minune si spera ca se va face bine. Scleroza nodulara este intalnita in 80% din cazuri la tineri si se dezvolta in sistemul limfatic.

Sistemul limfatic reprezinta totalitatea vaselor, tesuturilor si glandelor care ajuta la trecerea limfei din tesuturi în circuitul sângelui. Cei care vor sa doneze pentru a o ajuta pe Livia o pot face în lei, in contul: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500 sau in euro, in contul: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500. Pentru orice alte donatii care pot ajuta familia Liviei, puteti suna la numarul de telefon 0786 056 176.

Adauga un comentariu