Eveniment-Social

EuroInvent 2019, eveniment care a adus la Iasi inventatori si cercetatori din toata lumea, si-a desemnat castigatorii

Publicat: 19 mai 2019
1

Sala "Voievozilor" de la Palatul Culturii din Iasi a gazduit ceremonia de premiere care a încheiat cea de-a XI-a editie EuroInvent, evenimentul care aduce an de an, la Iasi, inventatori si cercetatori din toata lumea. Premiile desemnate de juriul international au mers catre cele mai bune dintre cele peste 620 de inventii si proiecte de cercetare. Laureatii sunt: Premiul pentru cel mai tânar inventator "Andi Dwi PUTRA" a mers catre doi inventatori din Vietnam Nguyen Huu Loc, Ha Thien Kim.

Categoria internationala a Premiului pentru femeia inventator i-a revenit unei inventatoare din Thailanda, Pornsayapat Likhitthummagun, iar categoria nationala a aceluiasi premiu a mers catre Denisa Ficai de la Universitatea Politehnica Bucuresti. Prof. univ. dr. Augustin Semenescu de la Universitatea Politehnica Bucuresti a primit Premiul Forumului Inventatorilor Români, Corina Moga de la SC DFR System SRL a fost desemnata câstigatoarea Premiului pentru Mediu (The Green Environment Award). Echipa Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului "Regele Mihai I al României" Timisoara a primit Premiul pentru cercetari avansate în biologie "Prof. Hazim AL DARAJI".

Premiul Europe Direct Iasi a mers catre echipa Egiptului, cel al Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC), catre o echipa de cercetatori de la Universitatea Politehnica Bucuresti, coordonata de Denisa Ficai, cel al Universitatii Tehnice (TUIASI) "Gheorghe Asachi", catre echipa Malaesiei, iar Premiul platformei Arheoinvest UAIC a mers catre Universitatea de Stat din Tiraspol.

Premiul pentru Medicina i-a fost acordat echipei din Irak, pentru metoda de detectie rapida a bolilor cu transmitere sexuala. Premiul pentru cel mai bun design a mers catre Institutul National de Cercetare – Dezvoltare în Sudura si Încercari de Materiale ISIM Timisoara, iar echipa coordonata de prof. univ. dr. ing Aurel Mihail Tîtu de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu a primit Exquisite Award.

Premiul pentru colaborare – Sinergy Award a fost câstigat de Universitatea din Craiova, iar Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a primit Premiul "Pro Scientia et Innovatio".

Vezi si: EUROINVENT – Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii, evenimentul care aduce în fiecare an la Iasi inventatori din toata lumea, împlineste 10 ani

Croatian Inventors Network (Reteaua Inventatorilor din Croatia) a primit Marele Premiu Stiintific EuroInvent – categoria internationala. Marele Premiu Stiintific EuroInvent i-a revenit Universitatii Tehnice a Moldovei, pentru complexitatea si numarul mare al inventiilor si cercetarilor cu care a participat la eveniment. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului (INCDPM) a primit trofeul Marele Premiu EuroInvent 2019.

Vezi si: EUROINVENT 2019, eveniment care a adus la Iasi inventatori si cercetatori din toata lumea, si-a desemnat castigatorii

Prezent la ceremonia de premiere, Mihai Chirica, primarul Iasului, a primit doua distinctii: medalie de aur din partea lui Fernando Maldonado Lopes de la Inventarium – Science din Portugalia, pentru deschiderea orasului catre inovatie si inventatori/cercetatori si un trofeu de cristal din partea lui Ahmed Majan din Emiratele Arabe Unite (UAE) pentru "primirea calduroasa în orasul despre care a declarat ca s-a îndragostit". EuroInvent este organizat în fiecare an de Forumul Inventatorilor Români, Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila, prin Centrul de Informare Europe Direct Iasi, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", Universitatea "Cuza", în parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" si în colaborare cu Universitatea Nationala de Arte "George Enescu" (UNAGE) Iasi.

Vezi si: Inventii revolutionare la EUROINVENT 2018

EuroInvent este singurul eveniment din România care se desfasoara sub egida IFIA – International Federation of Inventors' Associations si WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations, reprezentând un eveniment european de elita în domeniul inovarii si cercetarii. Manifestarea s-a desfasurat cu sprijinul: Complexului Muzeal National "Moldova" (CMNM) Iasi, Consiliului Judetean Iasi (CJI), Primariei Municipiului Iasi si al companiilor private. Parteneri au fost si Ministerul Cercetarii si Inovarii, Ministerul Educatiei Nationale sau Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) Bucuresti.  

Adauga un comentariu