Stiri medicale

Exerseaza-ti memoria in 10 pasi

Publicat: 10 ian. 2011

1. Drumurile lungi pot fi cel mai bun moment pentru a face un simplu exercitiu de memorie: in timp ce stai in mijlocul de transport, fa o recapitulare a tuturor lucrurilor pe care le-ai facut ieri dimineata, in ordine cronologica, de cand te-ai trezit si pana ai ajuns in pat seara. 

2. Completati cuvinte incrucisate, puzzle-uri, sudoku sau jucati diverse jocuri cum ar fi carti, solitaire sau oricare alte jocuri care va pun motorasele mintii in functiune. 

3. Chiar si privitul la televizor se poate transforma, atunci cand aveti dispozitie, intr-un exercitiu de memorie: repetarea titlurilor de la stiri, rememorarea unui film. 

4. Cititi o carte. Studiile arata ca persoanele care citesc mult, au o memorie foarte buna. Filtrarea unei cantitati foarte mari de informatii conduce automat la uitarea unora si la retinerea altora, astfel producandu-se imbogatirea cunostiintelor. 

5. Cautati noi cuvinte. Daca nu cunoasteti semnificatia unui cuvant, nu treceti peste cu indiferenta, ci mai degraba cautati intelesul sau. Niciodata nu se stie cand iti va fi de folos! 

6. Puneti-va ordine in ganduri! O retrospectiva a ceea ce ai facut azi si ce a mai ramas de facut pentru maine poate ajuta memoria. 

7. Logica este mama invatarii. Exista multe exercitii pentru exersarea logicii si la o simpla cautare pe internet iti apar o sumedenie de siteuri utile, ce-ti vin in ajutor. 

8. Jocul cu copilul tau este, poate, cel mai placut mod de-ati pune la incercare imaginatia si creativitatea: fa-i papusi, modele din hartie impaturita, costume, desene nastrusnice, etc. 

9. Analizeaza cu atentie ce se ascunde in spatele pierderii de memorie. De multe ori cand oamenii se vaita ca au probleme de memorie, de fapt alta este cauza: lipsa de atentie si concentrare. Logic ca in momentul in care nu dai atentie celor din jur, locurilor prin care treci, momentelor in care se produc diverse evenimente, etc nu vei retine multe informatii pe care pretinzi ca trebuia sa le cunosti. 

10. Spiritul de observatie nu este innascut. Acesta se dobandeste, se exerseaza in timp si performantele pot fi imbunatatite pe zi ce trece, daca lucrezi cu memoria ta in acest sens.loading...

Adauga un comentariu