Local

Firmele de proiectare nu vor sa contribuie la constructia unui parc in Copou! Este destinat copiilor cu dizabilitati

Publicat: 02 oct. 2019
1

La inceputul acestei saptamani, Primaria Iasi a programat o licitatie pentru achizitionarea unor servicii de proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului, verificare proiect si analiza de risc in exploatare aferent obiectivului "Amenajare spatiu de joaca pentru copii cu dizabilitati si zona de relaxare pentru adulti cu dizabilitati, Parc Expozitional – strada General Toma Dumitrescu" in suprafata de 1.200 de metri patrati.

Prevederea bugetara a procedurii este de 50.000 lei, fara TVA. Dar, la procedura nu s-au prezentat ofertanti, motiv pentru care a fost anulata. Edilii au anuntat ca vor publica o noua data pentru organizarea licitatiei.

"In perioada 2012-2019 au fost modernizate spatii de joaca pentru copii in toate cartierele Municipiului Iasi, dar sunt si copii care necesita echipamente speciale. Avand in vedere existenta copiilor cu dizabilitati, pentru interactiunea acestora cu ceilalti, este necesar amenajarea unui spatiu de joaca dotat cu echipamente speciale pentru acestia. Amenajarea va urmari dotarea cu echipamente bine integrate conforme cu standardele europene in vigoare. Necesitatea realizarii obiectivului mentionat se justifica prin faptul ca amenajarea unui spatiu de joaca pentru copii cu dizabilitati va produce efecte pozitive asupra vietii copiilor cu dizabilitati din punct de vedere fizic, psihic si emotional", se arata in caietul de sarcini.

 

Comentarii
  • Asa se intampla cand STAT-ul lasa din mana toate parghiile importante. Libertate, libertate, privatizare, dar nu cu orice pret, parghiile de forta trebuie sa fie in mana STAT-ului.

Adauga un comentariu