Info Turism

In vacanta: Cum sa nu te lasi pacalit de comerciantii insistenti

Publicat: 21 feb. 2012

Una dintre cele mai neplacute experiente in vacanta este sa fii agasat de catre comerciantii insistenti, care doresc sa-ti vanda ceva ce nu te intereseaza. Cum faci pentru a scapa cu bine dintr-o astfel de situatie neplacuta?

1 Informeaza-te asupra culturii comerciale locale

Cand pleci intr-o tara straina, este bine sa stii la ce sa te astepti in magazine, targuri si piete. Pentru acest lucru, trebuie sa cunosti cultura locala, felul in care se fac afaceri, la ce sa fii atent cand mergi la cumparaturi. In tarile arabe, de exemplu, cel mai important este sa negociezi. Odata ce cunosti mentalitatea si comportamentul, iti va fi mai usor sa te adaptezi la situatii dificile.

2 Informeaza-te asupra pretului corect

Pentru a face o afacere buna cand calatoresti, este necesar sa stii pretul corect pentru un produs. Daca un comerciant va insista sa-ti vanda o pereche de incaltaminte la o anumita suma, in loc sa tii cont de insistentele lui, te vei concentra asupra pretului pentru a decide daca merita sa continui discutia sau sa pleci.

3 Fii prudent

Exista comercianti agresivi care sunt capabili sa te apuce de brat si sa te traga in magazinul lor. In special pentru femei aceasta practica este una neplacuta si posibil, periculoasa.
ness, Aquaworld, oriental spa.Pachete wellness 2-7 zile. – www.RamadaResortBudapest.hu/ro

In astfel de situatii trebuie sa fii sigur pe tine si sa nu te lasi impresionat de tacticile vanzatorului prin care incearca sa te oblige sa calci pragul magazinului. Chiar daca reuseste, nimic nu te obliga sa ramai acolo sau sa cumperi ceva. Ai grija la asa-zisele cadouri gratuite, urmate intotdeauna de servicii platibile, ca de exemplu, o „invitatie” de a fi pozat stand pe o camila, urmata de taxe pentru poza facuta si pentru ajutorul oferit la urcare si coborare.

4 Alege locurile de cumparaturi cu prudenta

Mergi sa faci cumparaturi in locuri recomandate de ghidurile de turism si evita locurile considerate periculoase in mod oficial. Pe siteul MAE gasesti numeroase informatii si indicatii cu privire la tarile, orasele si locurile in care turistilor li se recomanda sa nu se aventureze pe cont propriu.

Sursa: turism.acasa.roloading...

Adauga un comentariu