National

Inca o AGENTIE TURISTICA romaneasca a reusit sa isi INSELE clientii

Publicat: 17 aug. 2016
1
Zeci de clienti furiosi au iesit in strada dupa ce o agentie de turism a reusit sa-i lase fara bani si fara vacanta in mijlocul sezonului. Agentia „Genius Travel” i-a anuntat pe acestia printr-un mail ca firma intra in insolventa, desi la Tribunalul Bucuresti nu figura nici o cerere pentru intrare in insolventa.
 
Vezi si INCENDIAR! Un om de afaceri din Iasi a inchis firma si s-a calugarit! Iata ce grozavie le-a facut clientilor, inainte de a pleca la manastire!
 
„Relativ la pachetele turistice achizitionate de dumneavoastra va anuntam ca incepand din 16.08.2016, societatea Genius Travel se afla in stare de insolventa de fapt, urmand ca pana la data de 19.08.2016 sa depunem la Tribunalul Bucuresti o cerere de deschidere a procedurii insolventei. Sumele platite de dumnevoastra vor fi inscrise in listele cu creditori ale societatii si veti fi citat ulterior de catre administratorul judiciar, pentru a va inscrie la masa credala. Totodata, va rugam sa nu mai efectuati calatoria aferenta pachetului turistic pentru ca aceasta nu a mai putut fi platita din motivele descrise mai sus. Ne cerem scuze pentru situatia creata!”, asa arata mesajul dintr-un email trimis de Agentia de turism Genius Travel (membra ANAT) unui client care a cumparat o vacanta in Bulgaria pentru luna august.

Vezi si Secretul celei mai tari tepe din Iasi! Cum a reusit familia unui politician controversat sa puna mana pe zeci de mii de euro

Contactat de o agentie de presa, Stefan Bogdan, actionar al agentiei Genius Travel, nu a dorit sa lamureasca situatia, mentionand ca „este o problema interna”. Datele de la Registrul Comertului arata ca Stefan Bogdan detine 20% din actiunile Genius Travel, iar un pachet de 80% este controlat de Ionut Costea. Ulterior, agentia de turism a fost exclusa din patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), ca urmare a prejudiciilor create, a anuntat miercuri asociatia. De asemenea, ANAT precizeaza ca va inainta „cat de curand” un proiect de act normativ pentru infiintarea unui fond privat de garantare.

Vezi si Atentie la ofertele pentru vacante! Hotii s-au mutat pe Internet, cloneaza site-urile si ii lasa pe clienti si fara bani si fara concendiu

„ANAT a cerut explicatii Genius Travel inca de vineri, 12 august, cand mai multi turisti au contactat asociatia, in urma mesajului primit de la agentie, prin care isi anunta starea de insolventa. ANAT a indrumat turistii sa isi verifice rezervarile, chiar si dupa ce sambata agentia a declarat turistilor ei si asociatiei ca a depasit situatia critica de vineri. Plangerile au continuat si marti, cand Genius Travel a repetat anuntul referitor la deschiderea procedurii de insolventa, de data aceasta pe 19 august. ANAT urmareste evolutia situatiei pentru a informa turistii ce au de facut pentru obtinerea despagubirilor legale. Situatia actuala indreptateste asociatia sa ceara inca o data revizuirea cadrului legal referitor la garantarea sumelor achitate de turisti. ANAT va avansa cat de curand un proiect de act normativ pentru infiintarea unui fond privat de garantare”, se arata in comunicatul ANAT.

Vezi si Presedinte ANAT, despre turism: Romania nu are buget de promovare. Dezinteresul actualului guvern este total

Genius Travel a devenit una dintre cele mai cunoscute agentii de pe piata din Romania. Cu peste 35.000 de turisti gestionati pana in prezent, o cifra de afaceri de peste 3 milioane de euro, mai mult de 150.000 de sustinatori pe Facebook si peste 2 milioane de vizitatori pe site, Genius Travel se afla in topul agentiilor din Romania. Anul trecut, agentia de turism a avut pierderi de 514.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Datoriile se ridicau la 2.4 milioane de lei, mai arata mfinante.ro. Agentia figureaza cu 29 de angajati anul trecut.Comentarii
Adauga un comentariu