International

Israelul a testat noul sistem de aparare antiracheta

Publicat: 17 dec. 2014
1
Israelul a testat marti un nou sistem de aparare antiracheta, Arrow 3, dar a trebuit sa renunte la experimentarea in conditii reale a capacitatilor acestuia de interceptare a unui dispozitiv presupus inamic, potrivit unui responsabil al Ministerului israelian al Apararii.

Citeste si: 20 de elicoptere Puma britanice, modernizate la Ghimbav

Israelul a preconizat ca va intercepta pentru prima data cu Arrow 3, un sistem israeliano-american, o racheta lansata deasupra Marii Mediterane, relateaza AFP, potrivit Agerpres. Dar „nu au fost intrunite conditiile si, pe baza criteriilor noastre, am decis sa nu lansam interceptorul Arrow 3”, a declarat Yair Ramati, inalt responsabil al ministerului, citat de Jerusalem Post in editia sa online.
„O defectiune a survenit in cursul testarii rachetei inamice ce urma sa serveasca drept tinta, din motive necunoscute”, a anuntat site-ul Walla, citand experti din industria militara.
Programul Arrow, in parte finantat de SUA, a fost conceput si realizat de Israel Aerospace Industries in colaborare cu Boeing si cu grupurile israeliene Elta si Elbit-Elisra.
Sursa: antena3.ro
Adauga un comentariu