Arheologie

O descoperire importanta a fost facuta de arheologii din Marea Britanie

Publicat: 18 ian. 2015
3

Arheologii britanici au descoperit o asezare ce dateaza din secolul XI, care avea o catedrala si un castel, se afla in apropiere de Salisbury, pe locul sitului istoric Old Sarum. In epoca sa de aur, orasul s-a bucurat timp de trei veacuri de bunastare, dar incepand cu secolul al XIII-lea a intrat in declin. Arheologii stiau de existenta acestui oras, dar este prima oara cand au informatii detaliate cu privire la planul acestuia, scrie dcnews.ro.

„Studiul nostru arata unde erau localizate cladirile si de aici putem pune cap la cap o imagine detaliata a planului urbanistic din interiorul zidurilor orasului” a declarat Kristian Strutt, arheolog la Universitatea din Southampton.

Vezi si Corabie antica, descoperita in largul Italiei

Strutt si echipa sa au descoperit o serie de structuri uriase aliniate la marginea de sud a zidului exterior al orasului. Arheologii cred ca aceste structuri reprezinta ramasitele unor mari constructii defensive destinate apararii orasului.

Vezi si Ce au gasit arheologii intr-una din cele mai cunoscute destinatii turistice

Echipa a descoperit si urme ale unor locuinte, inghesuite in colturile de sud-est si sud-vest ale orasului, intre zidul interior si cel de exterior. Vechile depozite minerale imprastiate pe toata suprafata sitului indica posibile ramasite ale unor cuptoare. De asemenea, unele dovezi sugereaza ca e posibil ca orasul sa fi fost locuit din nou, pentru o scurta perioada de vreme, si dupa anul 1300.

Adauga un comentariu