Secretele istoriei

Omul care decide soarta lumii e pe patul de moarte

Publicat: 09 ian. 2015
3

Pe internet au aparut chiar zvonuri cum ca ar fi murit deja, ceea ce a influentat imediat pretul petrolului.

Are 90 de ani, este grav bolnav si in mainile lui se afla puterea de decizie privind falimentul unor state mari si soarta a milioane de oameni.

Este vorba despre nimeni altcineva decat regele Abdullah bin Abdulaziz al Arabiei Saudite. In prezent, acesta este grav bolnav de pneumonie si se afla internat la un spital din Riyadh, scrie Money.ro.

Din cauza varstei sale inaintate, utilizatorii de internet vorbesc deja despre moartea acestuia si despre ce influenta va avea asupra pietei petrolului.

Arabia Saudita este cel mai mare exportator de titei din lume si detine 16% din rezervele mondiale de petrol. Practic, daca Arabia Saudita ar reduce productia de petrol, in piata ar fi o cantitate mai mica de petrol, iar pretul ar creste automat. Cum Arabia Saudita a declarat ferm ca nu intentioneaza sa-si reduca productia, pretul titeiului continua sa scada la un nivel la care tari precum Venezuela sau Argentina se confrunta deja cu spectrul falimentului.

Acum doua zile, pretul petrolului atinsese un minim de aproximativ 46 de dolari.

Ultimul cuvant in ceea ce priveste deciziile Arabiei Saudite il are acest om in varsta de 90 de ani, despre care presa spune ca ar fi pe patul de moarte si vorbeste deja despre succesiunea la tron.

Adauga un comentariu