Fotbal intern

Piturca: “Rezultatul este echitabil”

Publicat: 01 mart. 2012

Selecţionerul echipei naţionale a Romaniei, Victor Piţurcă, a declarat, miercuri, după remiza din meciul amical cu Uruguay, scor 1-1, că rezultatul este echitabil, deşi „tricolorii” ar fi putut să mai marcheze.
„1-1 e un rezultat echitabil. A fost o primă repriză în care Uruguayul a înscris repede. Ne dau de gandit începuturile de meciuri, pentru că s-a întamplat şi în Belgia şi cu Grecia. A fost o pasă greşită a lui Pintilii, urmată de un lanţ de alte greşeli şi asta ne-a costat. Altul ar fi fost jocul dacă nu luam golul aşa repede. Acele greşeli de la gol şi-au pus amprenta pe evoluţia ulterioară, deşi am avut şi noi două ocazii de a marca în prima repriză. A trebuit să-i mobilizez bine la pauză. Apoi am avut şi noi un început foarte bun de repriză a doua. Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil”, a spus Piţurcă.
Tehnicianul Romaniei s-a arătat supărat de faptul că fundaşul Constantin Grecu s-a accidentat înaintea meciului: „Din păcate am avut multe probleme, Grecu s-a accidentat înainte de meci, Latovlevici în timpul meciului, Goian mi-a cerut la un moment dat să-l schimb, apoi probleme lui Torje din final. Sunt supărat că nu am putut să-l văd pe Grecu jucand. Dacă nu ar fi fost problemele acestea, probabil şi Mutu ar fi ieşit la pauză. In general am fost mulţumit de Mutu, a făcut şi faza defensivă, ceea ce este o diferenţă, pentru că la echipa de club nu face aşa ceva. Torje a făcut faze bune în repriza a doua, dar se vede că nu joacă la club. El şi-a revenit din pumni, pentru că se sufoca în prima repriză. In partera a doua a avut 25-30 de minute foarte bune. Dacă nu se accidenta Nicoliţă, Torje intra după pauză”.
Piţurcă a afirmat că evoluţia „tricolorilor” dă speranţe pentru viitor. „Evoluţia Romaniei a fost bună şi ne dă speranţe pentru viitor. Sunt în căutări în continuare. Şi cu Elveţia şi cu Austria voi încerca să mai aduc jucători. Nu am auzit ostilitate din partea spectatorilor la adresa lui Tătăruşanu. Nu am auzit ce a fost în tribune, cand joacă echipa mea am vată în urechi”, a precizat Piţurcă.loading...

Adauga un comentariu