Dulciuri

Prajitura de post cu nuca si miere

Publicat: 29 apr. 2013

Ingrediente:

1 cana miez de nuca maruntit
1 cana de zahar
2 cesti de faina
1 jumatate de cana cu ulei
1 jumatate de lingurita praf de copt
1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 jumatate de lingurita de scortisoara
1 lamaie
un paf de sare

Pentru glazura:

1 cana apa
2 lamai mari
1 sfert de ceasca cu zahar
1 treime de ceasca cu miere

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteca toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le pana obtii o compozitie mai groasa. Pune apoi compozitia intr-o tava tapetata cu faina si las-o la cuptor 25-30 de minute. Intre timp, pregateste glazura, amestecand intr-o cratita zaharul si mierea, adauga peste ele zeama de lamaie si apa, apoi lasa-le sa fiarba la foc mare si amesteca incontinuu ca sa nu se prinda.
Desertul de post cu miere si nuca se serveste cald cu glazura si presarat cu nuci.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu