Local

Profituri uriase intr-o singura zi! Scolile imbogatesc patronii acestor firme!

Publicat: 14 sept. 2014
1

@ Educatoarele, invatatoarele si dirigintii ajuta aceste firme sa faca vanzari record @ Stocurile de marfa vor fi epuizate intr-o singura zi @ Pentru cei care nu vor sa riste, exista posibilitatea rezervarilor din timp @

Odata cu apropierea inceputului de an scolar, mai multe categorii de afaceristi prospera de pe urma elevilor. Daca librariile si magazinele care vand rechizite au inregistrat vanzari record in zilele si saptamanile ce au precedat deschiderea anului scolar, este randul patronilor de florarii sa profite de pe urma evenimentului.

Cum numarul cadrelor didactice de sex feminin este mult mai mare decat cel al celor de sex masculin, si cererea de flori este foarte mare. Pentru a putea satisface aceasta cerere enorma a pietei, florarii fac din timp stocuri de flori pentru ziua de 15 septembrie. Cu toate acestea, florile se vand extrem de repede inca de la primele ore ale zilei.

Noi incercam sa acoperim pe cat putem cererea. Aducem flori pentru toate gusturile, de la florile de sezon, cum ar fi crizantemele, pana la cele traditionale precum garoafele sau trandafirii. Bineinteles ca aducem si flori mai deosebite, precum cale, crini imperiali, orhidee sau gerbera. Cu toate ca avem flori destul de multe, va pot spune ca in fiecare an am vandut aproape tot stocul in prima parte a zilei„, declara reprezentantul unei florarii locale.

Comenzi din timp pentru buchete deosebite

O solutie la care tot mai multi ieseni apeleaza este aceea a unei comenzi inregistrate din timp si care garanteaza ca in dimineata primei zile de scoala pot avea un buchet exact asa cum si l-au dorit.

Trebuia sa luam doua buchete pentru doamna invatatoare si pentru o doamna profesoara. Am vrut sa fim siguri ca nu vom avea surprize, sa nu gasim flori care sa arate bine sau sa luam resturi. Am mers la florarie si am facut o comanda pentru luni dimineata si asa putem sta linistiti„, declara Lacramioara I., mama unui baietel ce va incepe clasa a III-a. Pentru un buchet obisnuit de flori, un parinte plateste intre 15 si 35 de lei, iar daca vrea ca buchetul sa fie mai mare sau florile sa fie mai deosebite, pretul se poate dubla, trecand de 50-60 de lei. Desi sunt mai greu de oferit, nici florile la ghiveci nu sunt ocolite de cumparatori, durata mai mare in timp a florilor fiind un atu al acestor produse.

Preturile pentru o floare la ghiveci poate pleca de la 5 lei, daca este cumparata de la un depozit sau de la un hipermarket, sau de la 10 lei daca preferati sa o cumparati dintr-o florarie. Pentru florile ceva mai exotice, cum ar fi calele sau orhideea, pretul unui ghiveci ajunge si la 40-50 de lei. O categorie speciala este reprezentata de aranjamentele florale, mai mari, cu un numar mai mare de flori si al caror cost trece cu mult de 100 de lei. Acestea sunt cumparate de grupuri de elevi sau, mai rar, de parintii cu venituri peste medie.

Adauga un comentariu