Eveniment-Social

Proiect revolutionar despre tehnologii inovative de invatare, bazate pe realitate virtuala si realitate augmentata, la Liceul de Informatica din Iasi

Publicat: 11 dec. 2018
1

Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil", Iasi demareaza un proiect revolutionar despre tehnologii inovative de învatare, bazate pe realitate virtuala si realitate augmentata.

Preocuparea permanenta a Liceului Teoretic de Informatica de identificare a unor strategii didactice inovative care sa raspunda nevoilor de învatare ale elevilor, conectati la ritmul alert de dezvoltare al tehnologiilor, se transpune într-un nou proiect Erasmus+, intitulat "Inovatie în scoala viitorului prin utilizarea realitatii virtuale si augmentate în formare si educatie scolara".

Citeste si: Liceul Teoretic de Informatica ”Grigore Moisil”, pentru a treia oara in Parlamentul European

Cu un buget aprobat de 250.350 euro, proiectul vizeaza crearea de produse intelectuale prin contributia specialistilor din institutii partenere: Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" (institutie coordonatoare), Fundatia "EuroEd", Unique Make up, Pixel – Associazione Culturale, CIPAT – consortiu de 43 scoli din regiunea Toscana, Instituto Politécnico de Braganca, Soros International House si Vilniaus Karoliniskiu Gymnasium.

"Realitatea virtuala, modalitate inedita de a captiva elevii de toate vârstele, adauga valoare scenariilor didactice prin livrarea de experiente si tipuri de interactiuni. Realitatea virtuala poate deveni o metoda de predare care îi ajuta pe elevi sa se simta parte a unei experiente care le stârneste imaginatia si le stimuleaza gândirea. Proiectul îsi propune sa construiasca o atitudine deschisa a profesorilor catre utilizarea noilor tehnologii si a resurselor educationale on-line în timpul orelor, sa pregateasca profesorii pentru utilizarea în clasa a realitatii virtuale si augmentate si sa produca lectii bazate pe realitatea virtuala cu impact asupra dezvoltarii elevilor", au transmis oficialii de la Informatica.

Citeste si: Performanta SPECTACULOASA internationala pentru un tanar de la Liceul de Informatica din Iasi

Liceul Teoretic de Informatica "Grigore Moisil", prin membrii echipei proiectului, prof. dr. Adina Romanescu (coordonator proiect), prof. Cristina Fulop, prof. Maria Rados, prof. Zaharia Daniela, prof. Marius Smirnov, va coordona crearea de resurse educationale deschise, biblioteca on-line, ghidul pentru implementarea tehnologiei bazate pe realitatea virtuala dedicat directorilor de scoli si profesorilor, dar si resurse educationale care înglobeaza secvente de realitate virtuala. Prima întâlnire transnationala a proiectului va avea loc la Iasi, în perioada 13 -14 decembrie 2018, si va reuni 20 de participanti din Italia, Portugalia, Lituania si România.

Adauga un comentariu