News Flash:

Resedinta ieseana a familiei Ceausescu a fost retrocedata

29 Decembrie 2004
1192 Vizualizari | 0 Comentarii
•Magistratii de la Tribunalul Iasi au admis o cerere de retrocedare a imobilului Casei de Oaspeti Bucium, fara a comunica Consiliului Judetean ce presupune admiterea acestei solicitari •Fosta resedinta ieseana a familiei Ceausescu este revendicata de catre Frandine Alice Juliana Helena Marie, persoana domiciliata in Bucuresti •Totusi, femeia nu revendica decat parterul edificiului sau despagubiri evaluate la 200 mii dolari

Magistratii de la Tribunalul Iasi au admis o cere de retrocedare a imobilului fostei resedinte a familiei Ceausescu, care in prezent functioneaza sub numele de Casa de Oaspeti Bucium. Decizia instantei nu a facut decat sa uimeasca conducerea Consiliului Judetean (CJ), deoarece edificiul se afla in proprietatea publica a judetului si in administrarea CJ. Oricum, Tribunalul Iasi nu a comunicat sentinta, instanta hotarand admiterea cererii formulate de Frandine Alice Juliana Helena Marie, persoana care pretinde dreptul de proprietate al Casei de Oaspeti Bucium. Astfel, cele comunicate de Tribunal catre CJ au un carcacter ambiguu, pentru ca instanta nu a transmis sefilor judetului ratiunile pentru care a fost admisa cererea si in ce sens a fost admisa respectiva cerere. In cererea formulata de Frandine Alice, persoana domiciliata in Bucuresti, si necunoscuta functionarilor din CJ, se solicita obligarea la restituirea in natura a imobilului situat pe bulevardul Bucium sau la plata unor despagubiri. La sfarsitul anului 2002, Frandine Alice a solicitat Comisiei Judetene de Aplicare a Legii 10/2001, privind retrocedarea terenurilor confiscate abuziv in perioada comunista, acordarea Casei de Oaspeti Bucium. Mai mult, femeia a comandat si o evaluare a imobilului, estimand valoarea acestuia la suma de 200 mii dolari. Totusi, petenta, Frandine Alice, pretinde drept de proprietate doar asupra parterului imobilului, edificiul superior nefiind revendicat. Aceasta a mai pretins la acea vreme ca a depus, alaturi de cererea de retocedare, si un act autentic de vindere - cumparare datat in anul 1935, un certificat de nastere si unul de casatorie al parintilor de la care ar trebui sa mosteneasca cladirea.

CJ respinge cererea de retrocedare

In luna martie a acestui an, presedintele CJ, Lucian Flaiser a dispus respingerea solicitarii facuta de catre Frandine Alice. "Se respinge notificarea inregistrata la Consiliul Judetean de catre Frandine Alice Juliana Helene Marie motivat de: nu a fost dovedit dreptul de proprietate cu privire la constructia pe care pretinde ca a edificat-o in perioada 1936 - 1937, nu a fost dovedita calitatea de mostenitor si nu au fost depuse acte din care sa rezulte preluarea in mod abuziv a imobilului solicitat", se arata in dispozitia semnata de presedintele Flaiser la inceputul lunii martie. Avand in vedere cele precizate, CJ a continuat sa lupte in instantele iesene pentru Casa de Oaspeti Bucium. In urma cu mai putin de doua saptamani, la termenul fixat de judecatorii de la Tribunalul Iasi, reprezentantul petentei Frandine Alice a solicitat admiterea cererii formulate, fara a mai depune alte probe la dosar. Dar, termenul i se acordase tocmai in temeiul faptului ca, la un termen anterior, reprezentantul reclamantei Frandine Alice a solicitat o amanare pentru a depune noi probe. In prezent, nici o persoana din aparatul propriu al CJ nu se poate pronunta asupra continutului celor comunicate de catre judecatorii de la Tribunalul Iasi.
(T.L.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015235 (s)