News Flash:

Retete traditionale de Craciun

23 Decembrie 2006
842 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente: 500 grame ficat de porc, 500 grame sorici, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 1/2 lingurita boabe de piper, 100 mililitri ulei, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Se parleste soriciul, se curata foarte bine si se spala. Se taie felii groase, care se fierb aproximativ o ora, in apa cu boabe de piper si praf de sare. Apoi se pune si ceapa la fiert, iar din cand in cand se indeparteaza grasimea care se ridica la suprafata. La sfarsit se adauga usturoiul zdrobit si se sareaza dupa gust.
Se spala ficatul in mai multe ape, apoi se taie felii subtiri, care se inabusa timp de zece minute cu uleiul si putina apa. Cand este bine inabusit, se stinge focul, si se pun condimente dupa gust. Ficatul taiat bucatele si soriciul taiat felii subtiri se pun in castronele, iar apoi zeama se repartizeaza in toate vasele. Piftia se da la rece, iar dupa ce se incheaga se rastoarna pe un platou.



Rulada din carne tocata in foi de varza dulce

Ingrediente: 8 foi de varza dulce, 500 grame carne tocata, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 2 linguri smantana, 100 grame sunculita, 1 felie paine, 4 oua, 2 morcovi, 1 telina, sare, piper.
Mod de preparare: Se curata ceapa, ardeii si usturoiul, se taie marunt si apoi se calesc, apoi se fierb 3 oua. Dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga in carnea tocata impreuna cu painea inmuiata si presata bine, smantana si oul ramas, sare si piper dupa gust si se omogenizeaza compozitia. Se spala varza, se opareste in apa cu sare cateva minute, apoi se scurge si se aseaza foile astfel incat sa formeze o foaie mai mare, dreptunghiulara. Se taie sunculita felii subtiri si se aseaza peste varza, apoi se intinde compozitia de carne, se pun ouale fierte in sir si se ruleaza totul. Se curata morcovii si telina si se taie bucati. Rulada pregatita se aseaza intr-un vas rezistent la cuptor, apoi se pun legumele taiate, se toarna o cana de supa fiarta cu 1 lingurita de condiment si se da vasul la cuptor pentru 45 - 50 de minute.



Pofta Buna!
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 24 queries | Mysql time :0.021548 (s)

loading...