National

REVOLTA ELEVILOR PICATI LA BAC 2012: „Premierul copiaza si nu pateste nimic, dar pe noi ne verifica la sange”

Publicat: 08 iul. 2012
1

Cristian Popescu, elev Colegiul Tehnic de Posta si Telecomunicatii, a aflat astazi ca a picat BAC-ul pentru a doua oara. Ceea ce i-a pus capac a fost matematica: daca anul trecut a picat cu nota 2, anul acesta a luat 2,30. La restul materiilor a luate peste 7. La Colegiul amintit au trecut doar 50 din cei peste 400 de candida?i.

„Recunosc, noi suntem vinovati. Eu sunt de vina ca nu am facut meditatii cu profii de la clasa, ca nu a avut tata bani sa dea sa imi iau BAC-ul. Nu ma intereseaza diploma, sunt revoltat ca daca nu as fi putut, as zice ca asta e, dar cand eu lucrez ca agent de vanzari, fara bacalaureat si am si fost atat de bun incat sa fiu avansat si eu sa nu iau nici macar 5 la matematica.  Asta e, sa ma pice, peste 10 ani tot aici o sa fiu, pana il iau”, spune hotarat tanarul.

Ce il revolta si mai tare este modul in care sunt tratati sefii care copiaza. „Ce pretentii sa am eu. Premierul copiaza si nu pateste nimic, dar pe noi sa ne verifice la sange. Si asa, daca trec aia cu pile si apoi nu stiu sa faca nimic e mai bine? In alte tari nici nu te intreaba de diploma. Am colegi care nu au luat anul trecut si acum sunt in Germania si castiga peste 2000 de euro. Au invatat imediat limba si se descurca foarte bine. Aici ma lupt, iau diploma si ce fac cu ea”, isi spune of-ul tanarul.

Alaturi de el, alti 4 colegi isi regretau soarta pe trotuarul din fata scolii, la umbra. Cu totii picasera, pentru a doua oara, la matematica. „Nu stiu ce vor ei sa demonstreze daca picam asa multi. Nu fac decat sa arate cat de slabe sunt scolile si automat cat de nepregatiti sunt ei, ca profesori”, comenteaza tinerii.

„Profesoara rezolva problema pe jumatate in clasa si nimeni nu intelegea nimic”

Colegii de liceu aflati in situatii similare ii tin isonul lui Cristian. „Poate ca nici noi nu am invatat, dar cand profesoara de la clasa nu vine la ore si cand vine incepe o problema si o lasa rezolvata pe jumatate. «Stiti si voi», ne spunea. Evident, nu pricepuse nimeni nimic. Cum suntem noi de vina? De exemplu, anul trecut toata clasa noastra a luat calificativ «Mediu» la romana oral. Toata scoala a luat «experimentat», numai clasa noastra «mediu». Am intrat si am vorbit degeaba, profesoara de romana avea boala pe noi. La o limba straina as fi inteles, dar la romana?”, se arata revoltata o colega a lui Cristi, care a picat tot la matematica.

Sursa: evz.ro

Comentarii
 • Toti sunteti niste plagiatori ,v-a trimis Base sa cautati pe google si ati gasit ce cautati „papadie”..asta este in mintea voastra.. dar sticlutele de bere care le aveati in fata voastra in loc sa fiti la ore ce fac… profesorii sunt de vina !!! Ponta e de vina ca a plagiat!!!Nesimtitul cum si-a permis asa ceva!!!

 • dragul tatei!nu-ti trebuie meditatii sa reusesti la un rahat de bac dupa *9.du-te la fosta profesoara de matematica,las-o sa-ti dea vreo 3 bucati dupa ceafa si ai sa reusesti.dupa aia da la o facultate de stat,ia licenta,ia masteratul,si poti sa plagiezi la doctorat.astea sunt etapele,b.ou.le!

 • Nu va mai plangeti ca n-ati luat BAC-ul, inseamna ca nu ati invatat suficient! Cunosc o absolventa a unui liceu din Pascani care locuieste in com.Ruginoasa si a facut naveta, cu trenul, la Pascani. De acasa pana la gara Ruginoasa sunt aprox.* (patru) km. pe care ii parcurgea, zilnic, pe jos.In gospodarie face treaba ca un om matur. La BAC a avut peste 9 (noua), dar nu a stat prin baruri si discoteci! Si asta, dragi cititori, tine, in primul rand, de EDUCATIA de acasa. Degeaba bietii profesori fac mari eforturi pentru a se face intelesi, caci, daca incearca sa ridice tonul asupra vreunui elev, imediat este reclamat. Imi pare f. rau dar, intr-o institutie de invatamant primeaza tonul elevului! Cred ca ar trebui schimbat ceva in acest sens!

 • E bine si asa. De ce trebuie sa aibe toti BAC? La sters babe la cur in Italia nu este nevoie de bac. Lumea are nevoie si de meseriasi la munca de jos ca de atatia specialisti care nu stiu sa semneze nu ducem lipsa nici in parlament/guvern dar la smenuri sain super. Pt. tractoristi, vacari, ciobani, cismari nu trebuie bac. Succes la munca.

 • Bei, loazelor, dar cei care au luat zece pe linie n-au fost colegi cu voi, n-au avut aceeasi materie , aceiasi profesori, aceleasi conditii ? Da, poate au facut meditatii, dar au si invatat foarte serios pentru ca vor sa studieze in strainatate. Bravo lor ! Dar ceilalti elevi care au luat totusi bacul, cum au reusit ? Ati avut cu totii aceleasi conditii numai ca unii invata, altii nu. Se cred smecheri, superinteligenti, copiaza pe la lucrari, teste, referate, invata cate o lectie la care sunt ascultati si iau cate o nota si-n rest internet, discoteci, cluburi, baruri, hoinareala, pierdere de timp, mistocareala, chiuleala, batjocora fata de scoala si profesori, etc, etc. Pentru voi, picatii, toata lumea e de vina, iar voi n-aveti nici o vina, bietii, va mai credeti si persecutati. Nesimtitilor !Nu-i nimic, oriunde mai este nevoie si de muncitori cu roaba si lopata,agricultori, crescatori de animale, ingrijitori, paznici, soferi, zidari, carutasi, gunoieri, etc, nu numai de absolventi de facultati, iar bataia de joc si obraznicia cu care ati tratat cartea si profesorii v-au adus in situatia de a va vedea limitele. Gata cu smechereala.De ce vreti sa fiti egali cu cei care au imvatat serios, cum puteti sa va comparati cu ei ? Mai devreme sau mai tarziu viata v-ar fi adus tot la nivelul vostru mediocru, atata puteti, atata faceti, atata aveti.
  Uitati cateva versuri din care sper sa intelegeti starea voastra, picatilor :
  Unu-nvata carte multa,
  Altul, nici macar n-asculta
  Si de-acel care-nvata
  Tot mereu-mereu s-agata.

  Iata-i acum oameni mari.

  Cel ce carte a-nvatat
  In masina e plimbat.
  Cel ce nici n-ascultat
  Ii argat la altu-n sat.

  Asa ca puneti mana si invatati, respectati cartea si profesorii care sunt aceeasi si pentru cei cu zece, cu opt, noua, sapte,, dar invata, cat si pentru voi care ati picat pentru ca n-ati invatat. Sigur, consider ca subiectele bacului ar trebui formulate in functie de profilele si exigentele liceelor unde si admiterea trebuie sa se faca dupa puterile reale ale elevilor. Asa ca ciocul mic !

 • Cum sa ia BAC-ul o eleva care, cand a fost atentionata de un cadru didactic, precum ca miroase a alcool, aceasta si-a luat geanta pe umar si, iesind din clasa, suparata ca i s-a spus asa ceva de fata cu cu colegii, a scuipat catre profesor si a trantit usa. Dar, pt. ca acea eleva este fiica unor oameni „puternici”, profesorului, cred ca i-a fost frica sa o reclame. Cu siguranta, tot dumnealui ar fi fost acuzat, deoarece este mai sever cu cei indisciplinati.

 • Vlad, inca o precizare, cei care au luat bacul cu opt-zece sigur au invatat serios si foarte serios spre deosebire de cei ce au picat pe capete…

Adauga un comentariu