Sporturi

Rudel Obreja: „Fratii Klitschko fac circ pentru bani”

Publicat: 09 ian. 2012

Rudel Obreja a vorbit, în direct la Radio GSP, despre situatia din boxul romanesc, despre procesele de la TAS, dar si despre urmatoarele proiecte care îl au în vizor pe Lucian Bute. Presedintele Federatiei Romane de Box a discutat timp de aproape o ora si jumatate, atingînd majoritatea subiectelor importante din box si nu numai.

….despre situatia boxerilor calificati la JO: ”Pîna acum îl avem pe Bogdan Juratoni. Sper sa mai obtinem macar o calificare, chiar doua. In primavara mai este un turneu preolimpic în Turcia. E ultima sansa. Sînt mai multi care au sanse, dar as miza pe Ionut Gheorghe, Razvan Andeiana, Cezar Juratoni. Ramîne sa vedem ce se va întîmpla. Avem si la feminin sanse reale”.

….despre initiativa de promovare a sporturilor în media: ”Mai multi presedinti de federatii am avut o întîlnire cu domnul ministru Funeriu. Am facut o propunere probabil putin îndrazneata. Am propus sa se modifice legea CNA-ului sau care lege prevede acest lucru si sa se impuna canalelor media ca 30% din spatiu sa fie acordat pentru alte sporturi si 70% pentru fotbal. Mi s-a spus ca nu se poate”.

….despre procesele cu TAS: ”Mai astept decizia pentru ultimul proces. Ar trebui sa fie data pîna pe 17 ianuarie. Dupa aceea o sa vorbim despre acest subiect”.

….despre Viorel Simion: ”Pe 7 februarie va boxa într-o gala la Sala Rapid pentru a-si apara titlul mondial WBC Intercontinental. Dupa aceea, urmatorul meci as vrea sa-l aduca în pozitia de a deveni challenger obligatoriu pentru titlul mondial. Ar fi primul roman nascut, crescut si antrenat în tara care ar deveni campion mondial”.

….despre un meci al lui Lucian Bute în Romania: ”Imi doresc sa mai organizez înca un meci cu Bute în Romania. Lucian probabil va semna cu Carl Froch pentru doua meciuri, primul în primavara. Al doilea ar trebui sa se dispute în Marea Britanie. Showtime a propus ca în toamna Bute sa se bata cu Kessler, iar învingatorul sa boxeze în 2013 cu Andre Ward. Sînt multe discutii, dar da, îmi doresc înca un meci în Romania. Am vrea sa luam meciul doi cu Froch sau sa le luam celor din Quebec meciul pe care îsi doresc sa-l organizeze în vara-toamna”.

….despre fratii Klitschko: ”Ei nu întîmplator boxeaza numai cu adversari slabi si nu întîmplator meciurile lor dureaza 10-11 reprize. Dau 10-15 directe de stînga si 2 directe de dreapta ca sa nu-si faca adversarii knock-out, sa dureze meciul 10-11 reprize pentru a vinde toata publicitatea si ei sa-si ia cîteva zeci de milioane”

….despre un meci Mayweather Jr.-Pacquiao: ”Boxul s-a creat pentru Mayweather, e o carte de box. Pacat ca nu vrea Pacquiao sa boxeze cu el. L-ar termina Floyd”

Sursa: Gazeta Sporturilorloading...

Adauga un comentariu