News Flash:

Exploziv!

Santaj pentru arestarea judecatoarei Buliga

13 Decembrie 2010
10336 Vizualizari | 15 Comentarii
Georgeta Buliga si Ionut Murgoci
• Ancheta exploziva a jurnalistilor de la BUNA ZIUA IASI: pentru decapitarea coruptiei de la Curtea de Apel Iasi, procurorii au apelat la santajarea celui care a dat banii • Pentru dovedirea acestei afirmatii, reporterii vor folosi inclusiv declaratia martorului - cheie din acest dosar, cel care se afla, de fapt, in spatele denuntului • Materialul de fata nu pune in discutie vinovatia sau nevinovatia judecatoarei Georgeta Buliga, ci modul in care au fost confectionate probele din dosar • Vor fi prezentate in exclusivitate date concrete despre modul in care a fost santajat barbatul care a dat banii si motivele pentru care a acceptat sa mearga acasa la judecatoare cu banii marcati de DNA • Tot dosarul a pornit de la un student de la Facultatea de Drept, care era prieten foarte bun cu Liviu Popescu, asa-zisul nepot al judecatoarei Georgeta Buliga • In prima faza, procurorii au incercat sa-i plaseze judecatoarei 1.000 euro fara ca nici macar mituitorul sa stie ca banii provin de la DNA • Liviu Popescu a fost prins la colt dupa ce a falsificat o adeverinta de student si o carte de munca

Este o practica utila in dosarele de coruptie sau o practica ce dovedeste imposibilitatea procurorilor anticoruptie de a-si face meseria asa cum scrie la carte? Reporterii BUNA ZIUA IASI prezinta astazi dedesubturile celui mai important dosar de coruptie facut la Iasi, in ultimii ani. Este un dosar ce priveste prima arestare a unui judecator de la Curtea de Apel Iasi de la infiintarea acestei instante pana in prezent. Materialul de fata nu pune in discutie vinovatia sau nevinovatia judecatoarei Georgeta Buliga, ci modul in care procurorii din cadrul structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au organizat flagrantul si probele din acest dosar. Martorul - cheie al dosarului este Ionut Murgoci, un tanar de 25 ani, student la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Al. I. Cuza Iasi. El se afla in spatele denuntului facut de Valentina Grama, fosta sotie a lui Liviu Popescu (cel care a dat banii judecatoarei Buliga - n.r.). "Eu i-am spus Valentinei sa faca acest denunt. Asa mi s-a parut corect sa faca, pentru ca nu este normal ca dosarele sa fie judecate in functie de banii pe care ii dau partile membrilor completului de judecata", a afirmat Ionut Murgoci.

Martorul - cheie, prieten bun cu mituitorul

Ionut Murgoci sustine ca este prieten cu Liviu Popescu inca din anul 2003, atunci cand ar fi dat prima data spaga judecatoarei Georgeta Buliga. Popescu si Buliga au rude in aceeasi localitate si s-au cunoscut in momentul in care rudele judecatoarei i l-au prezentat pe barbat ca fiind un nepot al sau mai indepartat. "Ea crede ca-i este nepot, dar in realitate nu exista nici un grad de rudenie intre cei doi. Ea a fost mintita de cunostintele pe care le are la tara pentru a-l putea introduce pe Liviu Popescu in lumea asta buna. In anul 2003/2004 a dat spaga judecatoarei Buliga pentru ca aceasta sa rezolve un proces pe care il avea cu o firma din Bacau. La vremea respectiva, Liviu Popescu detinea un videochat, iar eu l-am cunoscut pentru ca mi-a solicitat sa-l ajut cu calculatoarele. Ma ocupam de service la calculatoarele folosite pentru videochat. Eram foarte buni prieteni si in acest context am cunoscut-o si pe Valentina, fosta lui sotie", a precizat Ionut Murgoci. Acesta mai sustine ca, in perioada casatoriei celor doi, barbatul o insela foarte des. Dupa ce femeia ar fi aflat ca este inselata, a depus la instanta de judecata actiunea de divort. "Din momentul in care ea a bagat divort, Liviu mi-a spus ca o sa aranjeze ca totul sa fie foarte bine. Georgeta Buliga era atunci presedinte la Curtea de Apel Iasi. Liviu mi-a povestit despre toate intalnirile pe care le-a avut cu aceasta si despre toate sumele de bani pe care i le-a dat. In prima faza a procesului de divort si partaj el nu s-a interesat mai deloc de soarta dosarului. In faza de apel a inceput sa o caute pe judecatoarea Georgeta Buliga si a tinut o legatura mai stransa cu aceasta. Judecatoarea i-a spus ca poate aranja si la Tribunal, dar este mult mai simplu sa astepte sa ajunga dosarul la ea. Era convinsa ca dosarul va ajunge la completul ei. Intre timp, Valentina a plecat din oras", a spus Ionut Murgoci.

"Colegele de complet au cerut cate 2.000 euro"

Dupa ce dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi, Liviu Popescu i-ar fi povestit totul prietenului sau. Avea mare incredere in el si atunci cand ii trebuiau bani pentru imprumut apela la acesta. "Mi-a spus ca Buliga i-a cerut 4.000 euro, cate 2.000 pentru colegele ei de complet. Pentru ea a spus ca discuta separat cand se rezolva. A imprumutat acesti bani de mita si i-a dat judecatoarei. In perioada sarbatorilor de Pasti, acesta i-a cerut un miel, iar prietenul meu i-a facut rost. Banii pe care i-a dat judecatoarei, atunci, prin februarie - martie, erau imprumutati de la o fosta colega de facultate a lui Liviu Popescu. Cum era de asteptat, solutia data la Curtea de Apel Iasi a fost intoarsa in totalitate, iar apartamentul i-a fost dat lui Liviu Popescu. Pentru ca stia ca urmeaza sa-i fie dat acest apartament si ca il va scoate la vanzare, acesta a imprumutat foarte multi bani, pe care urma sa-i restituie la vanzare", a explicat Ionut Murgoci in discutia cu reporterii BUNå ZIUA IASI. Cum era de asteptat, acesta si-a turnat prietenul la DNA, tot ca urmare a unui conflict iscat din cauza banilor. I-a imprumutat o suma destul de mare lui Liviu Popescu, iar acesta nu i-a mai restituit.

Cum a fost facut denuntul

"Cand am vazut toate astea, i-am spus Valentinei sa mearga la DNA si sa spuna totul pentru ca eu stiu toate detaliile si sunt dispus sa vorbesc. Sa spun totul. Nu stie nimeni cu exactitate care este suma totala pe care i-a dat-o judecatoarei. Eu cred ca i-a dat 9.000 euro. I-a dat 4.000 la inceput si 5.000 dupa aceea. Toata lumea se intreaba care este motivul pentru care i-ar mai fi dat bani in luna noiembrie, dupa ce dosarul fusese deja finalizat in mod favorabil in luna martie 2010. Ei bine, i-a dat acesti bani pentru a-l ajuta sa vanda apartamentul pe care il castigase la partaj. Valentina i-a facut mentiune la Cadastru ca nu poate sa-l vanda si trebuia radiata aceasta mentiune tot pe cale judecatoreasca. Astfel, dosarul urma sa ajunga din nou la Curtea de Apel si nu risca sa-si piarda relatia si prietenia cu Georgeta Buliga", a mai povestit Ionut Murgoci.
Declaratia acestuia este extrem de credibila si bine documentata pentru ca are cunostinta despre date concrete, fapte si intamplari retinute chiar si de procurorii din structura centrala a DNA.

Scena din filmele cu spioni: plasarea banilor marcati

Dupa intrarea in joc a procurorilor DNA, Ionut Murgoci a fost folosit pentru a proba presupusa fapta de coruptie. "Eu am fost audiat de procurori si am fost dispus sa colaborez. Eu trebuia sa-i dau 1.000 euro lui Liviu Popescu, bani care proveneau de la DNA si erau marcati. Banii trebuiau sa ajunga la Georgeta Buliga. Eu am primit acesti bani joi, cu o zi inainte de a merge Liviu acasa la Georgeta Buliga. Am stabilit cu Liviu o intalnire intr-o sala de biliard din Tudor Vladimirescu. Era totul aranjat acolo, muzica era oprita, nu erau clienti, eu aveam aparatura de inregistrare pe mine. A fost ca in filmele cu spioni. Eu trebuia sa-i dau 1.000 euro pentru ca acesta sa-i dea judecatoarei pentru a rezolva acea mentiune de la Cadastru, pentru a putea scoate la vanzare apartamentul. Cand sa-i dau banii primiti de la DNA, m-a sunat procurorul, care se afla intr-o dubita afara si asculta tot ce vorbeam noi inauntru. Mi-a spus sa nu-i mai dau banii. Eu m-am prefacut ca vorbesc cu un coleg despre examenele de la facultate. Ei imi dadeau indicatii cu privire la ce sa spun sau ce sa fac, iar eu raspundeam fara logica, despre data examenelor. La o masa alaturata, jucau biliard alti doi politisti din subordinea DNA, care au supravegeat tot ce s-a intamplat", a relatat martorul. Cu cei 1.000 euro pe care trebuia sa-i primeasca cu titlul de imprumut de la Murgoci, Liviu Popescu a spus ca-si achita alte datorii si ca va merge in luna februarie la Buliga sa-i dea. Astfel, exista riscul ca banii de la DNA sa ajunga intr-un aparat de jocuri de noroc.

"Niciodata nu vorbea la telefon"

Chiar daca pare greu de crezut, procurorii au vrut ca Liviu Popescu sa-i dea banii marcati judecatoarei fara ca el sa stie. Evident, acest lucru a fost greu de realizat si, astfel, s-a trecut la santaj. Mai concret, procurorii l-au santajat pe Liviu Popescu sa mearga cu banii marcati acasa la Georgeta Buliga. "Din momentul in care eu nu am reusit sa plasez banii ca sa ajunga la Buliga, am spus toate detaliile cu care Liviu Popescu putea fi santajat. Mai devreme sau mai tarziu, procurorii tot aflau. Eu l-am inregistrat pe el in mai multe discutii de-a lungul timpului, cu aparatura DNA-ului. Niciodata nu vorbea la telefon. Dupa discutia din sala de biliard eu am fost scos din schema. Nu mai aveau nevoie de mine pentru ca aveau suficiente probe sa-l sperie si sa-l determine sa mearga cu banii la judecatoare", a explicat Ionut Murgoci.

Cu ce putea fi santajat mituitorul

In ce consta acest santaj al denuntatorului? In primul rand, acesta locuieste impreuna cu Ana Ciobanu, o basarabeanca ce sta in Romania in mod ilegal. Aceasta il ajuta pe Liviu Popescu la intretinerea firmei care se ocupa de videochat. Din datele detinute de reporterii BUNå ZIUA IASI, Liviu Popescu a falsificat o adeverinta care pare fi eliberata de Universitatea Al. I. Cuza, pentru a putea sa-si prelungeasca permisul de sedere in Romania. Ana Ciobanu a invatat un an la Universitatea M. Kogalniceanu din Iasi, dupa care nu a mai avut bani sa-si continue studiile. Pentru ca nu mai putea sta in Romania, iubitul sau, Liviu Popescu, s-a oferit sa-i falsifice o adeverinta de la facultate, pe care a dus-o la Politie in vedere eliberarii actului oficial. In al doilea rand, acesta a contractat credite bancare pe baza unor adeverinte false eliberate de SC Biconi SRL. Potrivit datelor detinute si neconfirmate inca in mod oficial, cu ajutorul Alinei Biciusca, fiica patronului firmei mentionate, ar fi falsificat si cartea de munca. In ceea ce priveste falsurile de la firma Biconi, ar fi beneficiat de complicitatea a doua prietene foarte bune: Lacramioara Ursachi si Alina Biciusca. Cele doua l-au ajutat pentru ca stiau ca barbatul trebuie sa vanda apartamentul si le va inapoia toate datoriile. Peste toate acestea, mituitorului i-au fost puse in fata toate discutiile pe care le-a avut cu prietenul sau si in care se vorbea despre mituirea judecatoarei. Avand in vedere toate faptele mentionate, Liviu Popescu avea toate sansele sa fie arestat preventiv. I s-a garantat ca va fi lasat in libertate daca coopereaza! In modevident, acum este liber.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

procurorilor anticoruptie coruptie iasi georgeta buliga
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (15)

Alex  | #135485
Bravo,intradevar spioni,uni judecatori merita sa fie urmariti ca in filme-le de spionaj.Bravo DNA-ului stiti sa faceti ordine in sistem.Continuati ca mai sunt de arestat judecatori de la toate instantele.Apoi mai sunt de arestat si avocati care fac trafic de influienta cu judecatori.Aceasta judecatoare sa ramina dupa grati,uite asa poti pierde in instantele de judecata,cu dreptatea in mina.
lex  | #135488
Cine sunt cele 2 judecatoare din complet? Dna GHEORGhIU cumva? O incoruptibila saracuta.....! Rusine!!!
frend  | #135499
BUNA ZIUA.CE VA MAI MIRA?
E CRIZA FRATILOR.FIECARE DA DIN COATE CUM POATE.TRAIASCA CHAT-UL.
POFTA MARE.MA DUC LA O PIZZA .MERITA TOTI BANII LA TALK.
Daniel  | #135502
Art. 68 Cod de procedura penala roman" Interzicerea mijloacelor de constrangere: 1. Este oprit a se intrebuinta violente, amenintari ori alte mijloace de contrangere, precum si promisiuni sau indemnuri, in scopul de a se obtine probe. 2. De asemenea, este oprit a determina o persoana sa savarseasca sau sa continue savarsirea unei fapte penale, in scopul obtinerii unei probe."
Mai pe scurt, speta este urmatoarea: procurorii sunt si ei oameni, "trebuie unsi" ca sa mearga sistemul. Poate ca i s-a facut o aluzie d-nei judecator, dar ea s-a facut ca ploua. Asa ca acum banii castigati o sa intre in buzunarul avocatilor si al procurorilor si o sa o coste mai mult decat daca ar fi dat ea spaga procurorilor. Si mai e scurt" hotul(procurorii=infractori striga hotii(judecatoarea=infractor)" !
O intrebare retorica totusi se naste: cine sa ne judece daca toti sunt o apa si un pamant ? Raspunsul cred ca este elocvent" in tara orbilor, chiorul este rege"(presedinte)!!!
dan  | #135507
atata timp cat procurorii nu poarta raspundere pentru faptele lor-o sa fie dezastru in sistem.sunt niste nesimtiti ordinari.din categoria lor face parte si procuroarea-GABRIELA CHIRIAC DE LA PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIE.O fufa cu ingamfata care se intinde pe sub toti gaborii.o ******* mizerabila,care habar nu are ce inseamna "probe si dovezi".o c..va de calibru.fabrica dosare la comanda.k ea sunt multe.la zid cu ei.O LEGE SA-I TRAGA LA RASPUNDERE PENTRU ABUZURILE PE CARE LE FAC.!!!iar pentru tarfa de chiriac un sfat-**** p..a in continuare de la gabori,poate devii mai desteapta in materie de drept....JIGOAS-O!!!
aura  | #135521
BRAVO, DNA-UL sa faca ordine in sistem ca sunt cu toti niste mafioti, de asta se ajunge la curtea europeana de justitie si cistiga procese care in romania se pierd din cauza coruptiei, mitei din sistem, ei se imbogatesc pe stinarea noastra a tuturor, pentru ca la urma tot noi platim si banii care trebuie sa le restituie statul cistigatorilor de la CURTEA EUROPEANA DE JUSTITIE, de asta lor nu le pasa ca nu sunt sanctionati pentru niste sentinte gresite, avocatii la rindul lor niste mafioti , sunt putrezi de bogati si nu le pasa ca bugetul tari e gol din cauza lor.PSD a distrus aceasta tara si acum dati vina pe actualii guvernanti, oare suntem chiar asa de prosti de suntem pacaliti si mai ales paturile sarace ale societati, pensionarii, someriica bugetarii sunt pilele PSD -istilor .Nu zic ca pdl este cheie de biserica, dar mafia mare , conflictul de interese, coruptia este opera PSD., astia ar trebui alungati , dati afara din sistem si dati justitiei, dar pentru asta ne trebuie o justitie corecta, sa nu fie corupta, avocatii la fel sunt cei mai necinstiti , umbla dupa spaga, si fac trafic de influienta cu judecatorii, sunt multi avocati mafioti si dintre ei fac parte si fam. DOBOS, MOGOS, M.CRISTY etc.Mai ales IASUL cu cea mai mare coruptie din tara ca aici lupii stalinisti si securistii au condus acest oras timp de 20 ani, cei mai rosii lupi , SIMIRAD SI NICHITA, cu conilierii lui tot din vechea garda comunista
wqqq  | #135531
Ce mai conteaza cum au pris javra.La noi in Romania apar fel de fel de telenovele cum a lucrat x,y,z, pe noi trebuie sa ne bucure faptul ca au descoperit putregaiul(ce fata de rusoaica , ce rapan) fereasca dumnezeu sa fi cazut pe mana ei.La puscarie, multa, multa puscarie, trebuie sa-i uram.
corbu  | #135551
Daca e asa usa de biserica, de ce a luat banii? Mai conteaza care e motivul pentru care i-a dat cel care i-a dat?
Interceptatorul hacherist  | #135554
Murgoci Ionut
Network Engineer
RDS Iasi - Network Operations Center
Phone: +40-32-218385 Fax: +40-32-225132
CRE' CA BAIATU' HAKERIST i-a cam dat in poponetz lu' ex doamna Popovici ! Restul "e" filme gen "bond de bahlui" ! DA DA !
Daniel  | #135555
Bravo si la mai mare,poate incet incet vom avea o viata mai buna daca eliminam macar o parte din coruptia din Romania.Apropo,in Romania NU e CRIZA-asa a fost dintotdeauna... A zis si Ilie Serbanescu ca doar 20% din actuala criza e din cauza crizei mondiale,restul de 80% e din vina noastra adica a sistemului care ne conduce.Iar cum cei care ne conduc se folosesc de judecatori corupti,politisti corupti etc. iata unde ne-au adus
plesu  | #135569
da pe procurori cine ii fileaza?cine ii intercepteaza?pe IULIA DIACONU cine o i-a in vizor?e corupta de calibru nr1 in sistem!!!desi vrea sa para cea mai curata si cea mai cinstita din diicot.isi persecuta subalternii.s-a ajuns pana la aceia k multi procurori din diicot vor sa plece in avocatura din cauza ei.e o ORDINARA,O TZARANCA.O CUR.A IEFTINA.O DESPLETITA SI O DISPERATA DUPA P..A.e implicata in toate infractiiunile posibile din care iese bani cu sacul.tot orasul stie k si-o pune cu flavius onofrei...si el o infractor cu stele pe umar...
todor  | #135570
dar pe procurorul EVA,cind il saltati caia spsga de la Mihalache in fiecare zi pentru toate 20 de dosare de coruptie intocmite
ionut murgoci  | #135595
ai mai inflorit putin de la tine ..cu santajul domnului popescu
ciorba  | #135597
mai bine singur decat cu asa prieten... (si aici ma refer la Murgoci). As vrea sa-i vad acum pe prietenii lui... daca mai are....
ionut murgoci  | #135729
mai ..ciorba.. mergi tu pe premisa asta si o sa ajunga copilul tau sa mearga in spania in club, sa-si dea jos chiloteii... pt ca in romania nu poti face numic daca nu ai bani. Multi sunt multumiti ca a cazut un iepure gras si corupt, si multi probabil au plans la usa curtii de apel cu dreptatea in mana... de acum inainte, vor fi mai putini acestia. Si prieteni am. Iar popescu nu l-am f...t degeaba.. ;)
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2952 (s) | 22 queries | Mysql time :0.134619 (s)