Eveniment-Social

Scandal in Consiliul Judetean. Totul a plecat de la modernizarea unui drum

Publicat: 31 aug. 2016

Ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean a adus un scandal urias printre alesii Iasului. Consilierii au ajuns sa voteze un proiect pentru intretinerea unui drum care nu se afla in curtea judetului. Este vorba de drumul HenciPodu Iloaiei, pentru care ar trebui sa se aloce 1,8 milioane de lei, artera aflat in intravilanul orasului. Cu toate acestea, autoritatea judeteana nu poate executa lucrari in zona, insa proiectul a aparut pe ordinea de zi.

In mandatul precedent s-au gasit fonduri pentru acel drum, insa nu s-a facut mai nimic. Cei 200.000 lei alocati atunci s-au pierdut ca prin minune, asta dupa ce autoritatea locala nu a vrut sa semneze protocolul de predare a drumului. Culmea, primaria a dat Consiliul Judetean in judecata pentru ca drumul a ramas in paragina. In aceste conditii, opozitia a refuzat ieri sa voteze proiectul de hotarare. In plus, s-au iscat discutii si pe masterplanul de drumuri judetene.

„Cand eram director la Directia de Administrare a Drumurilor si Podurilor, convocam eu aceasta comisie de prioritizare. Am convocat-o in nenumarate randuri si ei au reusit sa vina de trei ori. Am stabilit niste criterii care astazi nu se mai iau in seama. Am vazut puse pe ordinea de zi la sedinta precedenta niste drumuri pentru a se executa investitii pe ele. Noi suntem de acord ca toate sa fie, nu doar unele. Ele trebuie sa fie prioritizate, nu putem stabili care sunt cele mai importante din tot judetul doar asa. Pentru noi, toti cetatenii din acest judet sunt importanti, nu doar unii din anumite zone. Legat de imprumutul de la Banca Europeana, ei sunt dispusi sa semneze un precontract de finantare. Conditiile au ramas sa fie stabilite ulterior. Dumnealor finanteaza ceea ce consideram noi ca este important, nu ei aleg care sunt drumurile ce trebuie finantate”, a spus Daniel Minciuna, liderul grupului de consilieri judeseni PNL.

In schimb, conducerea judetului a sustinut ca acea comisie a batut pasul pe loc si de aceea s-a decis ca prioritizarea investitiilor sa fie facuta direct de Executiv. „Noi tinem cont de comisia de prioritizare, de aceea a si fost constituita. Din pacate, nu a venit pana acum cu niciun proiect. A fost infiintata si anul trecut. Am vrut sa vad ce a fost si in cealalta legislatura. Ocaziile de a prinde bani, de a accesa fonduri guvernamentale nu sunt foarte dese si nu trebuie sa ratam nimic. Asteptam sa se intruneasca comisia, sa ne dea o propunere. Cele doua proiecte legate de Hadambu si Barnova au fost aprobate data trecuta, dupa ce am primit numeroase sesizari din partea oamenilor. Trebuie sa dezvoltam turismul ecumenic in judet si asta este o prioritate pentru noi”, a mentionat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.loading...

Comentarii
  • D-le Popa, dute acasa ca nu esti in stare sa conduci judetul! Cit despre declaratiile lui Minciuna, poate nu intimplator si numele care parca a fost predestinat, ce sa va spun, normal ca el si ai luio pnl+pdl -isti nu sunt de acord pentru ca nu mai au ce fura. S-a umplut de bani si alte alea si acum nu voteaza pentru ca nu mai este la cascaval. La dracu cu toti ca am ramas ultimii in tara din cauza unor nuluitati.

Adauga un comentariu