Boli si tratamente

Simptome care ar putea anunta o gastrita pe sistem nervos

Publicat: 17 dec. 2017
7

Ce este gastrita pe sistem nervos? Ce legatura exista intre functionarea stomacului si nervi? Vezi simptomele acestei boli atat de des intalnita. Nu e deloc gresit sa spui ca te doare burta de la nervi. E gresit, in schimb, sa sustii ca ti-au crescut nervi in stomac. Despre ce e vorba, de fapt? Tulburarile gastrointestinale pot aparea din cauza sistemului nervos central. Sistemul nervos este format din celule nervoase localizate in creier si maduva spinarii. Prelungirile acestor celule, nervii, se intind in tot corpul, pana in stomac.

Nervii au doua roluri importante: cel de comanda (de miscare, secretie de substante etc) si de a transmite informatii culese de receptori despre starea organului, acestia din urma fiind denumiti nervi senzitivi. Iritarea, supararea si stresul pot face sa iti cada prost anumite alimente si risti sa faci o boala gastrointestinala daca nu te linistesti. Asadar, intre creier si intestine exista o stransa legatura.

Gastrita indusa de stress

Iata ce simptome are gastrita pe sistem nervos:

  1. Ti se umfla abdomenul in mod neobisnuit. Aceasta inflamatie poate fi confundata cu balonarea, insa daca ea persista la cateva ore bune dupa ce ai luat masa, e posibil sa suferi de aceasta boala.
  2. Gazele sunt mai dese indiferent de ce alimente consumi.
  3.  Inflamarea abdomenului este urmata de efectul yo-yo: scaderi in greutate urmate de ingrasare la intervale scurte de timp.
  4. Ai senzatia de arsura in gat. Acidul din stomac este impins spre zona esofagului si provoaca o senzatie neplacuta, de iritare in tot corpul.
  5. Obosesti foarte repede. Daca iti vine sa dormi imediat dupa ce ai mancat e foarte probabil sa ai gastrita pe sistem nervos.
  6. Stari de greata frecvente, vomitat des.
  7. Durerile din partea superioada a abdomenului se simt ca niste impunsaturi de cutit. Daca acestea persista la scurt timp dupa fiecare masa, trebuie sa urmezi un tratament impotriva stresului.
Adauga un comentariu