Eveniment-Social

Sistem 3D pentru pregatirea studentilor de la stomatologie – VIDEO

Publicat: 08 dec. 2011

Ieri, in cadrul deschiderii Congresului International al Societatii Romane de Reabilitare Orala, care se desfasoara la Iasi, a fost prezentat pentru prima data in Romania un sistem 3D de simulare asistata pe calculator. Tehnologia de ultima generatie se adreseaza studentilor, dar si medicilor stomatologi. Congresul International de Medicina Dentara al Societatii de Reabilitare Orala se afla la a V-a editie si are ca tema „Excelenta in reabilitarea orala„. „Pe langa tehnologiile de varf care sunt prezentate in cadrul conferintelor si expozitiei, precum diverse sisteme implantare, lasere pentru prepararea activitatilor si pentru tesuturi moi si sistemul CAD-CAM de frezaj computerizat, am adus in atentia participantilor un sistem nou, absolut inovativ, de instruire in domeniul medicinei dentare. Astfel, pentru cei aflati in formare, dar si pentru cei care vor sa-si desavarseasca pregatirea, promovam, pentru prima data in Romania, un sistem extrem de performant si inca foarte greu accesibila chiar si celor mai prestigioase universitati din lume. Acest tip de demonstratii practice pe simulator, asistate de computer, va oferi o prima si noua dimensiune invatamantului romanesc de medicina dentara. Acesta este si obiectivul principal al unuia dintre cele trei proiecte cu finantare europeana castigate de Universitatea de Medicina Iasi, acela de a oferi un fundament solid, competitiv penrtu pregatirea clinica a studentilor si tinerilor practicieni”, a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi.

Acest sistem 3D permite studentilor si nu numai invatarea rapida a diferite manopere avand un pachet de programe diversificate pe diferite discipline din curricula universitara. „Sistemul va permite invatarea rapida si mai ales riguroasa a diferite manopere, prin primirea automata si permanenta a feed-back-ului in timpul efectuarii lor, ceea ce duce la un mai bun control, o evaluare imediata, corecta si concreta, obtinandu-se astfel un rezultat predicatibil mult ameliorat. Sistemul prezentat in cadrul congresului are pachete de programe diversificate pe diferite discipline din curricula universitara, precum protetica si implantologie, fiind unul dintre cele mai performante sisteme in formarea practicienilor”, a precizat prof. dr. Norina Forna, presedintele congresului.

Manifestarea stiintifica se desfasoara in perioada 8-10 decembrie la clinica de invatamant a Facultatii de Medicina Dentara. La congres participa nume sonore ale medicinei dentare din tara, dar si din strainatate.loading...

Adauga un comentariu