International

SITUATIE DE URGENTA in Ungaria din cauza riscului de inundatii pe Dunare

Publicat: 04 iun. 2013
1

Premierul ungar Viktor Orban a decretat situatie de urgenta din cauza nivelului ridicat al apelor Dunarii, aceasta urmand sa intre in vigoare marti, la pranz.

Potrivit datelor primite din Austria, niveluri record sunt asteptate pe Dunare incepand de miercuri, a declarat premierul in cadrul unei conferinte de presa, dupa o intalnire cu comisia guvernamentala care coodoneaza efoturile de protectie de inundatii, informeaza Mediafax.

Situatia continua sa se inrautateasca, urmand sa atinga apogeul la sfarsitul saptamanii, a declarat el, adaugand ca „exista sanse realiste sa se mentina fluviul in matca”.

El a declarat ca fondurile pentru inundatii sunt disponibile si ca 8.000 de militari, 8.000 de membri ai personalului specializat in situatii de urgenta, 1.400 de experti in managementul apelor si 3.600 de politisti sunt gata sa participe la operatiuni.

Premierul le-a cerut locuitorilor sa coopereze cu autoritatile si voluntarilor sa participe la actiunile de prevenire a inundatiilor. El a sugerat ca persoanele care locuiesc in zonele aflate in pericol de inundatii ar putea fi evacuate, dar si-a exprimat speranta ca acest lucru nu se va intampla.

Comentarii
  • in Ungaria ca si in tarile uniunii europene, principalele probleme privind inundatiile sunt date de modificarea de la cursul natural al apei prin sistematizarile repetate ale cursurilor de apa , indiguiri si canale, ; distrugerea luncilor naturale si perdelelor forestiere aferente zonei inundabile pentru a face loc terenurilor agricole fertile , constructia de zone rezidentiale, infrastructura si industrie in zone care odata aprtineau cursurilor de apa

    de ce ne miram atata solutia e simpla !!!!! inundatii au fost si vor fi mereu, noi trebuie sa ocolim apele nu apele sa ne ocoleasca pe noi

    • Intradevar ai dreptate, am vizionat un reportaj interesant despre dunare si despre digurile facute si cum a fost dunarea deviata pe alocuri, si ce era mai interesant, caci in cativa ani dunarea isi v-a relua cursurile ei care le-a avut. Degeaba aruncam bani in nisip si alte situatii de urgenta daca Dunarea e tot DUNARE. Este ca si cum ai inlocui moartea cu altceva 🙂 Respect din Braila pentru cei care tot mai cred ca pot schimba natura si care au uitat adevaratul sens al vietii!

    • Sa vezi ce va fi aici! Acolo macar se pune ceva importanta pentru prevenirea dezastrelor,aici pana sa faca ceva vor spune „vara nu-i ca iarna”

Adauga un comentariu