International

Suma primita de un fermier pentru capul unui cal din bronz, descoperit pe terenul sau

Publicat: 27 iul. 2018
1

Un fermier german va primi 773.000 de euro pentru un cap de cal din bronz pe care l-a gasit pe pamantul sau in urma cu aproape 10 ani. 

Judecatorul a fost de acord cu evaluarea capului de cal – care facea parte dintr-o statuie ecvestra a imparatului roman Octavian Augustus – realizata de un expert, care i-a estimat valoarea la 1,6 milioane de euro, informeaza DPA, citat de Agerpres.

Arheologii au dezgropat capul de cal din bronz in 2009 pe terenul fermei barbatului din landul german Hessa, caruia i-a fost transferat apoi dreptul de proprietate asupra descoperirii.

Legea prevede ca proprietarul terenului sa fie compensat cu circa jumatate din valoarea fragmentului de statuie, dar barbatul si autoritatile din landul Hessa nu s-au putut intelege in privinta valorii compensatiei.

Judecatorul a apreciat ca evaluarea independenta de 1,6 milioane de euro pare intemeiata, fiind bazata pe preturile vanzarilor la licitatie ale unor obiecte de un calibru similar. Expertii au descris descoperirea ca fiind de „clasa mondiala”.

Adauga un comentariu