News Flash:

Supa de cartofi sud-americana

19 Octombrie 2009
4908 Vizualizari | 0 Comentarii
Supa de cartofi sud americana
Ingrediente:

* 1,5 kg cartofi
* 1 ceapa
* 3 linguri de unt
* 1 lingurita achiote (condiment specific mexican) se poate inlocui cu boia de ardei
* 1 lingurita piper alb
* sare
* 1/2 l supa de legume
* 200 ml lapte
* 125 g Mozzarella
* 1 avocado
* 100 g smantana acrisoara

Mod de preparare

Cartofii trebuie curatati de coaja si spalati iar apoi feliati in bucati de 3 cm grosime iar ceapa se taie in cubulete marunte. Untul se incinge intr-o oala si se adauga cartofii, dupa 10 minute se introduce si ceapa maruntita pe care o lasati la calit timp de inca 5 minute. Ceapa nu are voie sa devina maronie. Daca focul este prea tare luati de pe foc mai repede de 15 minute. Adaugati apoi achiote sau boiaua, sarea si piperul si amestecati bine. Stingeti totul cu supa de legume si cu laptele si lasati lafiert cu capacul pe oala, la foc mic, timp de 25 de minute.

Mozzarella se taie cubulete. Avocado se curata de coaja, se scoate samburele si se taie in felii subtiri.

Luati supa de pe foc si adaugati smatana acrisoara iar apoi mai puneti inapoi pe foc pentru inca cateva minute.

Supa se serveste in farfurii preincalzite cu o lingura de Mozzarella si cu cateva felii de avocado si Arepas.

Timp de preparare: 1 1/4h

Complexitate: medie

Valori nutritive: 390 kcal, 14 g proteine, 20 g grasimi, 38 g carbohidrati.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1263 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018893 (s)

loading...