Local

Trebuie scos urgent din Parlament! Condamnare definitiva pentru cel mai smecher deputat iesean!

Publicat: 24 nov. 2015
1

@ Aceasta decizie poate produce un nou cutremur in politica ieseana: cel mai longeviv parlamentar iesean a fost condamnat ieri, in mod definitiv, pentru conflict de interese @ Pe tot parcursul procesului, a sustinut ca este nevinovat, desi probele erau foarte clare @ Acum, dupa  decizia de ieri, Anghel Stanciu trebuie exclus urgent din Parlament

Este de departe cel mai longeviv deputat trimis in Parlamentul Romaniei de ieseni. Ieri, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au condamnat in mod definitiv pe Anghel Stanciu la o pedeapsa de sase luni de inchisoare cu suspendare. Aceeasi pedeapsa a fost primita de acesta si in prima instanta, insa, a fost contestata atat de el, cat si de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Ministerul Public – Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si de apelantul intimat inculpat Stanciu Anghel împotriva sentintei penale nr.198 din 16 martie 2015, pronuntata de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia Penala în dosarul nr.5263/1/2013”, se arata in decizia luata ieri de judecatori. Dupa aceasta decizie luata de judecatori, Anghel Stanciu trebuie scos urgent din Parlament. Impotriva acestuia a mai fost data o decizie prin care a fost gasit incompatibil, de catre judecatorii de la Curtea de Apel Iasi, insa nu a fost exclus din functia pe care a fost ales. In contextul in care, de ieri, acesta a primit o decizie definitiva de condamnare pentru conflict de interese, ar trebui exclus in cel mai scurt timp. Parlamentarul fost cercetat de procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe baza unui raport intocmit de inspectorii de la Agentia Nationala de Integritate (ANI). Catalin Anghel Stanciu si Eleonora Maria Stanciu au fost angajati la cabinetul parlamentar pe data de 15 decembrie 2008 si in momentul sesizarii facute de ANI, cei doi inca mai figurau acolo.

 „Beneficiul patrimonial obtinut, în perioada 15.12.2008 si pana în prezent, de catre Catalin Stanciu si Maria Stanciu, fiul si nora lui Stanciu Anghel, a fost de 53.868 de lei”, au sustinut inspectorii de la ANI. Pe parcursul procesului, Anghel Stanciu a mers pe o varianta de nerecunoastere a acuzatiilor, sustinand ca este nevinovat. Judecatorii nu au luat in seama apararile ridicole ale deputatului. Acesta sustine ca si-a angajat fiul si nora la cabinetul sau parlamentar pentru ca ii era frica de faptul ca ceilalti candidati ar putea sa-i bage spioni in echipa sa de campanie.

Apararea lui Anghel Stanciu

Anghel Stanciu sustine ca a castigat alegerile parlamentare din anul 2012 pentru ca i-a avut in echipa de campanie pe fiul sau Cristian si pe sotia acestuia. De asemenea, a mai sustinut in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca si-a angajat fiul si nora la cabinetul parlamentar pentru a face practica acolo si pentru a se familiariza cu politica. Evident, daca acestia voiau sa faca practica, nu era necesar sa fie platiti din bugetul public.

„Vreau sa mentionez ca, daca aveam intentia de a obtine foloase materiale de acest fel, angajam pe ceilalti doi fii ai mei inca de la inceputul primului mandat de parlamentar si unul din scopurile pentru care i-am angajat pe cei doi, pe fiul si pe nora mea, a fost de a-i familiariza cu activitatea politica si de a desfasura, in concret, ca proba practica, ceea ce au invatat in facultate”, a declarat Anghel Stanciu in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Arat ca, in momentul incheierii conventiilor eram convins ca angajarea rudelor este permisa de lege, iar actul respectiv era perfect legal. Mai arat ca si inainte de 2007, alti colegi au procedat in acelasi mod”, a completat deputatul. In aceeasi declaratie, Anghel Stanciu a aratat ca ar fi fost cu totul anormal sa organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor disponibile la cabinetul sau parlamentar, de frica spionilor platiti de adversarii politici.

Comentarii
 • Afara din parlament ghertoi *******.
  NU vrem sa fim reprezentați de infractori. Daca nu demisionezi urgent ma rog ca toate luminile si lumânările de sărbătorile care vin sa arda cu dorinta sa scapam de tine definitiv. Locul tau este langa fenechiu.

 • Probabil unul dintre cei mai mari escroci pe care i-a avut Iasul, atat inainte cat si dupa 1989. Mai e si profesor universitar pe deasupra. La Politehnica, are si o functie pe acolo. Trebuie dat afara de peste tot! O sa vedem daca onoratele barbi universitare vor lua pozitie. Trebuie scoasa din politica si progenitura, deci nu mai trebuie votat pentru ca sigur va candida nesimtitul. Oare nu le e de loc rusine sa apara printre oameni?

  • Din pacate legea facuta de cei ca el in parlament ii permite in continuare sa ocupe functii si demnitati si sa roada ani buni si bani buni de la buget. Asta e Romania noastra originala. Singurii care ar putea face ceva sunt cei din senatul UTI care DACA VOR il pot debarca. O vor face oare?

 • Iluminatul stradal s-a inchis astazi la 6.50 automat deconectat prin ceasurile inteligente. (azi soarela rasarea la 7.25adica peste jumate de ora) La ora aceea circula oameni. Iluminatul public, repet public,se pare nu este pentru marea majoritate cum ar fi oamenii obisnuiti ce merg la serviciu. Iluminatul stradal o fi numai pentru boschetari, politistii comunitari care dorm in masini de patrulare, betivi sa ajunga acasa si maturatori. Dupa ce aceaste categorii de pop***tie dispar de pe strada se inchide iluminatul public, repet public. ASA ESTE DOMNU Pimaru?

 • ASTEPTAM CU DRAG CONDAMNAREA PUSCARIABILULUI ADASCALITEI COSTEL CARE A SMENUIT LICITATII A FURAT SPATII ,TERENURI,CLADIRI SI AFACERI CU STATU SMEN.LA PUSCARIE CU TARANU ASTA SI FIGURANT PE DEASUPRA?NU UITA TARANE CA IESENII TE P,I,S,A, IN CUR.

 • Luminita, ai perfecta dreptate. Iluminatul public se intrerupe exact cand este mai mare nevoie de lumina.
  Stingerea becurilor trebuie facuta in functie de lumina zilei si nu dupa ceas. Exista dispozitive electronice cu fotocelula in acest sens.
  De asemenea, trecerile de pietoni sa fie iluminate suplimentar cu proiectoare, asa cum se face in Podu Iloaiei.

 • Stanciu a fost ales de catre cei mai prosti tarani din Romania,la Harlau si in imprejurimi unde primarii au platit prostimea sa-l voteze.In special primarul de Harlau care este stiut bine ca face sex cu minore pe bani,dar DNA trage cu porcul.Numai la comanda.
  Banii au venit de undeva.Ce fac autoritatile statului?

Adauga un comentariu