International

VERDICT FINAL in cazul disparitiei zborului MH370: „A fost victima unui ACCIDENT”

Publicat: 29 ian. 2015
1
Malaezia a declarat oficial joi ca disparitia misterioasa a zborului MH370 in martie 2014 a fost un ‘accident‘ si ca se presupune ca cele 239 de persoane care se aflau la bord au murit, ceea ce deschide calea catre acordarea de despagubiri pentru familiile victimelor, informeaza AFP. 
„Cu inima indurerata si cu tristete profunda noi declaram oficial, in numele guvernului Malaeziei, ca zborul MH370 al Malaysia Airlines a fost victima unui accident”, a declarat la televiziune seful aviatiei civile malaeziene (DCA), Azharuddin Abdul Rahman. „Se presupune ca cei 239 de pasageri si membri ai echipajului de la bordul MH370 au murit„, a adaugat el.
Aeronava Boeing 777 a disparut la 8 martie anul trecut, avand la bord 239 de pasageri si membri ai echipajului, la scurt timp dupa decolarea din capitala Kuala Lumpur cu destinatia Beijing. Lunile de cautari pentru gasirea aeronavei nu au condus la niciun rezultat, noteaza Reuters. Anuntul este in conformitate cu anexele 12 si 13 la Conventia privind Aviatia Civila Internationala, a spus Azharuddin. Acest lucru le va permite familiilor pasagerilor sa obtina despagubiri, a adaugat el. Malaysia Airlines este gata sa inceapa imediat procesul de despagubire a rudelor pasagerilor zborului MH370, a mai spus el.
Adauga un comentariu