Sport

Voleibalistele au fost spulberate in primul amical

Publicat: 07 sept. 2007
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:85329;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

• Penicilina Iasi a pierdut categoric meciul cu Stiinta Bacau, scor 0-5, in primul amical al toamnei • Directorul Penicilinei, Nicu Roibescu, si-a prezentat noile achizitii, 3 jucatoare straine si o voleibalista adusa de la CSS Constanta

Obiective marete pentru echipa de volei feminin Penicilina Iasi. Directorul clubului de pe strada Th. Burada, Nicu Roibescu, a anuntat ieri ca formatia ieseana are ca obiectiv revenirea intre primele 4 grupari din campionatul intern, clasare sinonima cu o noua calificare in cupele europene. Totusi, cu exact o luna de zile inainte de startul campionatului, Penicilina a pierdut categoric meciul cu Stiinta Bacau, scor 0-5, in primul amical al toamnei. Echipa pregatita de reputatul tehnician Florin Grapa nu a avut nici o emotie la Iasi si a castigat in fata trupei pregatite de antrenoarea Cati Covaliciuc cu scorul de 5-0 (19,15,20,19,13), la capatul unui joc care a durat aproximativ 100 de minute. Dupa meci, directorul Nicu Roibescu si-a prezentat noile achizitii, 3 jucatoare straine si o voleibalista adusa de la CSS Constanta.

Din Ucraina, seful gruparii iesene le-a legitimat pe Olena Yena si pe Olga Pavlova, din Serbia a venit Aleksandra Rankovic, in timp ce de la malul marii a fost adusa Anca Nicolau. Astfel, noul lot pentru viitorul sezon este compus din urmatoarele sportive: Oana Ghilea (nr. 1 pe tricou), Aleksandra Rankovic (nr. 2 – din Serbia), Dana Pantelimon (nr. 3), Lidia Timofte (nr. 4 – de la CSS Unirea Iasi), Andreea Catcoan (nr. 5), Anca Nicolau (nr. 6 – de la Volei Club 2004 Constanta), Olena Yena (nr. 7 – din Ucraina), Olga Pavlova (nr. 8 – din Ucraina), Tatiana Popa (nr. 9), Alina Melinte (nr. 10), Mihaela Ionescu (nr. 11), Ecaterina Lupu (nr. 12 – din Republica Moldova), Valentina Rusu (nr. 13), Raluca Grosu (nr. 14 – de la CSS Unirea Iasi). Antrenorul echipei este basarabeanca Ecaterina Covalciuc, care a stat pe banca tehnica a iesencelor si in sezonul trecut. Nu mai fac parte din lotul Penicilina jucatoarele Claudia Mutascu, Raluca Constantinescu (ambele transferate in liga a doua, la CSU Sibiu), Roxana Ivanof (care s-a mutat la CSU Gaz Neumarkt Targu Mures), Mariana Diaconita (joaca acum in Kazahstan), iar Cristina Androhovici-Lungu este in concediu postnatal, dupa ce a devenit luna trecuta mamica unei superbe fetite. „Vrem sa refacem echipa ieseana pentru marea performanta si sa revenim in careul de asi al campionatului si, implicit, in cupele europene. Este obiectivul nostru pentru sezonul viitor”, a anuntat veteranul Nicu Roibescu.

Adauga un comentariu